Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení zvuku TV s reproduktory

Od: tomtpn odpovědí: 2 změna:

Zdravím.
Mám takový menší problém. Mám doma TV (Samsung) a starší DVD přehrávač (Panasonic). Když pustím TV a zapnu přehrávač, zvuk mi jde do reproduktorů u přehrávače. Ovšem, připojím-li do TV USB flash disk a pustím z něj film, tak už mi zvuk jde pouze do TV.
TV NEmá analogový výstup na zvuk, jediný audio výstup je optický - "Audio Optical OUT"
Propojeno to mám SCAR kabelem.

Co mohu udělat pro to, aby mi šel zvuk při přehrávání filmů z USB v TV do reproduktorů u přehrávače?

Napadlo mě třeba koupit zesilovač s optickým vstupem+optický kabel a propojit a k tomu asi nové repro, ideálně bezdrátové. Popřípadě propojit s reproduktory stávajícími, bohužel nemají klasické CINCH, ale ukončeny kontakty (+-).

Další možností by bylo toto mironet.cz/...
ale neztratím tím zvuk 5.1?

Na závěr bych chtěl říct, že chci zvuk 5.1, nikoliv pouze stereo. Děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

1x

Já bych to řešil výměnou DVD přehrávače za HT s DVD a HDMI i/o nebo Bluray přehrávačem. Výhodou pro jednodušší ovládání by byl od stejného výrobce jako televize.

hodnocení

0x

tím převodníkem ztratíte zvuk 5.1, dole v diskusi na tom odkazu se píše, že převádí jen na stereo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]