Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet nebo mini notebook

Od: lilil odpovědí: 5 změna:

Potřebuji něco lehčího na cesty, na internet, psaní dopisů a nevím zda tablet či mini notebook. Co byste mě doporučili a proč a ještě aby to nebylo moc drahé.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

misubisi
hodnocení

0x

Radši nějaký dobrý tablet :) Né tablet za 3000, ty jsou na prd :( Už jsme si tak naběhla.

Mám teď Ipad air 1 a jsem spokojena :)

daniel*

no na plnohodnoutnou práci ten mininotebook .. tablet je jen zvětšený mobil z kterého většinou nejde volat.

Na filmy, procházení internetu dobré ale na práci nepoužitelné. Vím z praxe sám.

host*
hodnocení

0x

Na psaní samozřejmě stroj s klávesnicí. Tlapkat prstem po klávesnici namalované na displeji jedním prstem je nouze na napsání pár písmen. Na trhu jsou tablety s klávesnicí nebo spíš notebooky s oddělávací klávesnicí, které vypadají jako tablet, ale to je kočkopes.

Do vlaku nebo na cesty je dobrý malý notebook, ještě tak 14" je dostatečně velký. Čím lehčí tím dražší. Moderní notebook nepotřebuje CD-ROM a operační systém je na SSD disku, který je lehoučký, ale drahý. Takže něco mezi tím. Jsem pro notebook, asi vám jde i o výdrž baterie. Počkejte si i na další názory, nebo se podívejte na specializovaná fóra. Názorů je mnoho, hlavní jsou argumenty, které lidé mají a pak si uděláte svou představu.

hm*
hodnocení

0x

Tablet považuji za takovou nouzovku pro lezení po internetu na cestách a pro prohlížení fotek. Na cokoliv dalšího bych použil "počítač", tedy např. zmíněný netbook, má-li být dobře přenosný.

hodnocení

0x

On je svět trochu naruby, notebook má být přenosný, místo toho se vyrábějí 20 palcová hovada, netbooky taky začaly na 9 palcích a byla to šikovná přenosná, cestovní věcička :) Dnes už se netbook pod 12 palců těžko shání.

Ještě že mám pořád docela dobře funkční 9palcový netbook a 12 palcový notebook.

Jak zde už bylo zmíněno tablet je taková nouzovka, malý netbook je 100x lepší ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]