Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lišta pod led pásek s příkonem 20W/m

Od: tomtoza* odpovědí: 7 změna:

zdravím, rádci, instaloval jste někdo pásek s příkonem 90W/5metrů? a jakou jste použili lištu pod? mám to na dřevěný strop, máte fígl, jak to instalovat? chladit?

díky

T.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

pásek se lepí do hliníkové lišty k tomu určené...může mít i krytku ale nemusí..

tomtoza*
hodnocení

..hm...do lišty k tomu určené...:) ..to je rada :)

1m vyjde tak na 300,-kč..tedy kráte 5...jde mi spíše o "alternativní " řešení...

nějaký nápad?

To je právě problém laika. Nakupuje v bauhauseh za předražené ceny a pak se tu rozčiluje. Elektrikář ti to zařídí lejněji. Pak se jedná o dřevěný podlkad. Proč bychom si nevyhořeli. Je to levnější než si trochu připlatit. Syn se mi pochlubil světlem co udělal. Tak jsem mu odendal tlumivku a jen koukal. jak je dřevo opálené. A stačilo jen 15,- za cemvin a už si druhým rokem bez problémů svítí.

doplněno 29.12.14 13:05:

@zdendan diskuse se rozvíjí a pok by jsi vše přečetl, tak si tazatel stěžuje na velké ceny hliníkových lišt, ale ty neodpovídají tomu co píše. A má odpověď byla na tuto problematiku. Ostatně pokud se lépe podíváš, tak je jasně uvedena odrážka odpovědi.

zdendan*

Odpověď na: mapel

Co to plácáš, Otázka nebyla kde kdo nakupuje a i kdyby v Bau tak ti to musí být jedno. Nikdo se Tě neptal jak připojil Tvůj syn světlo a že jsi šikula a druhým rokem to svítí. Proč sem vůbec motáš tlumivku ta se u led pásek nepoužívá. Kolega se ptal na chlazení, na to jakou lištu a jak instalovat. Ani na jednu z těchto otázek jsi neodpověděl. Cením si toho, že nepíšeš "a máš revizi". Jako převážná většina se nedržíš tématu a plevelíš vlákno odpověďmi na které se nikdo neptal.

K tématu:

Teď v sobotu jsem instaloval LED pásek 12W/m/12V do rohové lišty pod kuchyňské skříňky, který mi byl doporučen. Svítilo to celý večer a lišta i kryt byly vlažné cca 30°C ne více. Kupoval jsem jak odkazoval kolega "prog". Abych měl jistotu dobrého chlazení dal bych v Tvém případě pod lištu v místě kde bude přišroubovaná ke stropu nějakou podložku cca 2mm, aby chladící pásek nebyl položený na dřevě a tím by byl více chlazený ze všech stran. Dnes bych dal pod kuchnskou linku LED pásku o příkonu 9,6W, ta 12W je hodně silná i přes mléčný difuzor. Tím chci naznačit jestli skutečně potřebuješ 20W.

tomtoza*

..já se nerozčiluji...:)

přišroubovat lištu, nalepit pásek a strčit do zásuvky nepovažuji za práci pro elektrikáře... :)

mám vyřešeno, led pásek ohřeje lištu jen do vlažna, rovněž tak trafo...po dni nonstop provozu...

i tak díky za rady/nerady :)

majsterjoe*

Já lepím LED pásek na dřevo bez sebemenšího problému. Nemám tak výkonné LED diody aby se zařívaly.

prog*
hodnocení

2x

tady máš t-led.cz/...

je to jenomhliníková lišta na kterou se nalepí ten pásek metr stojí 35kč

nebo potom je tady ještě tato lišta t-led.cz/...ta je i s krytem na hoře za 87kč za metr.sice je tam napsáno že doporučují pásek max. do výkonu 10w na metr ale když tam dáte silnější tak myslím že se nic nemůže stát,nic jiného ani nevumyslíte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]