Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení rekorderu

Od: jarous* odpovědí: 24 změna:

Dobrý den ,

potřebuji poradit s propojením rekorderu LG RH 177 se settop boxem Ben 150 a televizorem Sony Bravia kabely SCART .

Rekorder nemá digitální tuner , jsou tam 2 konektory SCART . Settop box má 1 x HDMI výstup a 1 x výstup SCART .

TV má 4 x HDMI a 2 x SCART .

Potřebuji pouze nahrát program , který právě sleduji a pak přehrát . Nic víc . Zkouším to všelijak , ale nedaří se mě to

dát do chodu . Např na rekorder něco nahraju , ale nejde to přehrát .Rekorder ukazuje přehrávání , alr obrazovka

jen zrní . Co s tím?

Děkuji za odpověď a radu .

Jarous

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Tak za prvé mít v pořádku scart kabely. Propojit set box scartem do recorderu vstup (scart in) a do tv z recorderu scart kabelem (scart out). Ze set boxu do tv propojit hdmi kabelem. Pro přehrávání z rekorderu na tv zvolit příslušný AV vstup. Takto to musí fungovat.

jarous*
hodnocení

Děkuji za radu a vyzkouším to . Jen mi není jasné jak to bude s tím HDMI kabelem fungovat , když budu muset navolit

buď AV 1 Nebo AV 2 . Dám vědět jak to dopadlo .

Jarous

jarous*
hodnocení

Vyzkoušeno s HDMI kabelem , opět nefunguje přehrání , jen s tím rozdílem , že obrazovka při tom nezrní jen je tmavá .

Někde jsem se dočetl , že aby šlo nahrávat na LG rekorder je prý nutné , aby TV , RC a STB měly každý 2 konektory

SCART a k propojení je nutné použít 3 x kabel SCART s plným počtem pinů . Je to pravda?

Jarous

jofa*

Nevím co by nemělo fungovat. Hdmi kabel nemá na žádný nahrávání vliv. Tímto propojením sledujete televizi. Kabel scart ze set boxu strčte do rec. a z rec. do tv. Až budete přehrávat z rec, tak na televizi přepněte na ten AV audio/video vstup kam máte zastrčen scart z rec. Já si myslím, že Vám to nic nenahrává. V recordéru nastavte vsup na kterém máte zapojen scart. Kabely musí mít plné osazení, běžně v prodeji. Tv Vám normalně přes hdmi jde?

doplněno 26.12.14 13:45:

Jestli tv přepnete na AV1, kam máte zapojen rec. a nic tam není, tak to nic samozřejmě nenahrálo. Ještě zkuste scart, který mate v recordéru ze set boxu, strčit do vstupu na tv AV1 (kde jste měl kabel z rekordéru). Přepněte tv na ten vstup a musí jít obraz. Pokud nejde, tak jiný kabel. Pokud jde, tak je to v nastavení v rec.

jarous*
hodnocení

Taky si myslím , že to nic nenahraje . Na RC během nahrávání poblikává číslo programu 01 , které tam bliká stále a nemění se ani při přepínání prgramů . TV s HDMI funguje normálně: Vše se děje přes AV 1 , protože přes AV 2 nejde ovládat RC .Myslím si , že to asi vzdám a budu nahrávat přes USB což jsem ještě nezkošel .I když se mě to zdá škoda nevyužít

toho disku na RC .

Jarous

jarous*
hodnocení

Po tomto zapojení kabelu Scart ze STB do AV 1 jde obraz normálně .Takže kabel dobrý . V nastavení RC je mi divné , že v menu je jen mmožnost AV 2 nahrávání a tam to nejde . O AV 1 nahrávání tam není nic . Tak nevím co s tím asi to vzdám .Ale rád bych tomu přišel na kloub kde je vlastně problém .

Jarous

zepe*
hodnocení

0x

zdravím myslim že tento settop box umí sám nahrávat nemusi být rekorder

jarous*
hodnocení

Vím , že to jde přes USB konektor , ale chtěl bych nějak využít taky možnost něco nahrát na HDD , kde je k dispozici

nějakých 18 hodin záznamu . Teprve když to nepůjde tak použiju USB .

Jarous

pfpetr*
hodnocení

0x
Ted po ránu me napadá toto řešení . Na rekorderu budete muset nastavit nahrávací vstup
Zapojení rekorderu
jarous*
hodnocení

V návodu jsem nevypátral jak tento vstup nastavit .

Jarous

pfpetr*
Takze vam to nefunguje? Dejte sem foto ovladače a ovladacich prvku na recorderu.
jarous*
hodnocení

Bohužel nejsem schopen to foto sem dát , ale můžu odkázat na webovou stránku DVD rekorder LG RH 177 , kde je

manuál v češtině . Podrobný popis ovladače i RC . Pokud budete mít čas a chuť se na to mrknout a potom mě poradit

co a jak mám udělat , budu jenom rád . Určitě se v tom vyznáte líp než já .

Jarous

hnow
hodnocení

0x

V návodu to máte napsané, které rozhraní k čemu je. Horní scart je vstup ze STB, dolní scart je výstup. Zkontrolujte přepínač vzadu na jaké pozici je. U té Bravie - máte správný AV - je jich tam několik a jde o to, který spustíte. V návodu to máte všechno popsané. Návod jsem našel za 3 minuty hledání a je celý česky.

hm*
hodnocení

0x

No a nestačí jen připojit settopbox SCARtem k nahrávadlu (do horního SCARTu) a nahrávadlo (z dolního SCARTu) do televize?

Už jsem snad viděl takto zapojen nějaký podobný werk; v pohotovostním stavu procházel jen signál ze vstupního SCARTu do výstupního, takže se dala sledovat TV normálně ze settopboxu, při zapnutí werk začal pouštět svůj signál do výstupu (a tedy k TV). Výhoda: jen 2 kabely SCART, žádné přepínání vstupů na TV (protože to do ní lezlo pořád stejným SCARTem).

jarous*
hodnocení

Tento systém zapojení jsem taky zkusil , je ale problém v tom , že programy sleduji normálně přes STB , ale když chci něco

nahrát a zapnu RC tak obraz zmizí , obrazovka je černá . Asi je chyba v tom RC . Vyzkoušel jsem už všechno možné .

Jarous

hm*

A máte správně vybraný režim TV v nabídce HOME (jak píšou v návodu na str. 15), tzn. při nahrávání na HDD vybrat TV HDD? Nebo něco podobného, pročtěte znovu návod a vyzkoušejte, co co dělá. Protože jak koukám, to nahrávadlo umí i TimeShift, umí nahrávat jeden pořad a do TV pouštět jiný kanál (to je tedy zřejmě z dob analogového vysílání) apod., takže bych hledal, jestli není pro nahrávání nastaveno sledování něčeho teď už nepřipojeného.

pfpetr*
Všechno vypoj včetně hdmi. Zapoj stb kabelem scart . Stb zdirka video a TV av1 . Na TV pust av1 a musi to hrat. Pokud ne zkus jiny kabel pripadne zkus otocit . Pokud se dostanes do funkcniho stavu vypoj scart z tv a zapoj ho do recorderu konektor video. Druhy scart na rekorderu s oznacenim tv zapoj do telky a vyzkousej funkcnost napr vyjed menu rekorderu. Na tv nenastavujes nic jen to av1 . Melo by to nahravat a fungovat na recorderu max prepnout ten vstup 1 nebo 2 pokud by prestala hrat tv se zapnutim rekorderu. Pokud vse maka jak ma muzes zkusit propojit tv se stboxem kabelem hdmi ale muze se stat ze to fungovat prestane a ja doufam ze to byl ten problem. Ten navod k recorderu nejsem schopen precist a doufam ze uz ani nebudu muset. Preju pekny den a dej vedet
jarous*
hodnocení

Zdravím

Děkuji za podrobný návod , ale bohužel ať dělám co dělám , po zapnutí RC obraz na TV zmizí . Vzdávám to .

Jarous

jofa*

Pokud není rekorder v háji, tak to musí fungovat.Film z disku DVD to přehraje? Ještě jednou. Ze setboxu scartem do rec. a hdmi do tv. Z recordr. scartem (uot) do tv scart (in). Dálk. ovlád. ( AV) přepněte na Tv vstupy. Když zapnete rec. a obrazovka ztmavla z původního vysílání, tak se to zřejmě přeplo na vstup recordéru. Dejte tam disk a dát play. Je tam obraz?

jarous*
hodnocení

Zkusil jsem ještě variantu zaojení se 3 SCART kabely . Vypadalo to nadějně , po zapnutí RC obraz nezmizel , šlo RC ovládat . Zkusil jsem nahrát co právě v TV běželo RC ukazoval nahrávání . V menu to ukázalo , že je tam nahrávka ,

tak jsem zkusil přehrát ale bohužel zase tmavá obrazovka . Opět to nic asi nenahrálo .

Jen bych doplnil , že RC jsem zdědil a byl jsem informován , že DVD nefunguje , nenačítá disky , ale pevný disk je funkční .

Byly tam nahrané nějaké filmy , které šly přehrávat . Ty jsem smazal s tím , že si nahraju něco jiného . Bohužel to asi nebude možné . Bude tam asi nějaká souvislost s tím , že to nenačítá DVD tak asi RC není schopen nic nahrát .

Jarous

pfpetr*
Pokud obraz zmizne tak je problem jen v nastaveni recorderu a musite prepnout jen zobrazovany vstup

pfpetr*
hodnocení

0x
Odkud jste? Potreboval bych to foto pristroje nebo poslat ten navod
jarous*
hodnocení

Celý návod je na internetu v češtině pod LG HDD / DVD rekorder RH 177

pfpetr*
Nejde me stahnout netusim proc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]