Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění aplikací - Android, GooglePlay

Od: nehtek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Seznamuji se s androidem (KitKat) a není to pro mě vůbec snadné. Chci se zbavit celé spousty aplikací, které mi k ničemu nebudou, ale nevím, jak na to. Také jsem příliš nepochopila, kterak funguje GooglePlay a jak si z něj stahovat jednotlivé aplikace. Nechci za žádné služby platit, jak poznat co je zdarma a co ne? Navíc se mi zobrazuje hláška S tímto e-mailovým účtem jste aplikaci Obchod Google Play (ikona bílé nákupní tašky) ve svém zařízení dosud nenavštívili., které nerozumím a nevím, jak situaci řešit.

Opravdu nejsem technický typ a nevím si rady - jak odstranit nepotřebné aplikace + jak stahovat zdarma z GooglePlay.

Děkuji za trpělivost.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

U každé aplikace v GP je uvedeno, zda je zdarma, nebo placená.

Zbytečné aplikace,které nechce té,můžete stopnout, takže Vám nepobezi na pozadí.
Odinstalovat jdou pouze pomocí rootnuti telefonu,což je ovšem ve Vašem případě záležitost pro odborníka.
Na google play si vytvoříte účet a pak můžete stahovat hry či aplikace.
Pokud nejsou zdarma,je u nich uvedena cena.
doplněno 25.12.14 10:36: Jedná se o tzv.vynucené zastavení a lze je provést pouze u aplikací, které fungují samostatně a nejsou s nimi svázané aplikace další.
Aplikaci,kterou chcete takto zastavit,otevřete,poté stisknete tlačítko,které vypadá jako dva obdelnicky v sobě, pokud ho nemáte,pridrzte na chvíli hlavni tlačítko menu,objeví se ikona této aplikace,znovu na ní pridrzte chvíli prst,objeví se dotaz,zda zastavit,tak zvolit ano
doplněno 25.12.14 19:18: dawidececk: ne,nespusti se znovu.Dokonce zmizne i ikona. Deaktivovat či vypnout rovná se vynucené zastavení.
bflmp

Děkuji. Mohl byste jen upřesnit ono stopnutí? Jak a kde? Oprvadu se v Androidu zatím nevyznám, jde navíc o můj vůbec první smartphone. Děkuji

Taková aplikace se spustí znovu..
Nastavení> Aplikace> nějakou kterou nepotřebujete vyberte a zkuste kliknout na tlačítko "Deaktivovat" nebo "Vypnout"
Taková aplikace se již nespustí a nebude dostupná. Samozřejmě lze opět aktivovat :)
doplněno 25.12.14 19:11: Placené mají vždy napsanou cenu, a navíc její koupení vyžaduje potvrzení.
doplněno 29.12.14 12:02: Zajda: Ne, Vynucené zastavení je Vynucené zastavení. Deaktivace (Vypnutí) znamená Deaktivaci (Vypnutí).
Pokud aplikaci vynuceně zastavíš, po bootu se spustí znovu. Je stále dostupná z menu aplikací.
Pokud aplikaci deaktivuješ, je deaktivována, takže se vynuceně zastaví a od té chvíle se nepustí dokud jí znovu uživatel neaktivuje. Jako by tam do opětovné aktivace nebyla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]