Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,chtěl bych se zeptat mám starý pc zdroj a dnes jsem ho chtěl použít pro napájení autorádia akorát jak jsem to zkoušel tak mi kabel ze zdroje(+12v) spadl dovnitř do zdroje a dotkl se tam asi 230v.protože to vyrazilo jistič,ale pojistka ve zdroji se nespálila a zdroj po připojení do sítě hučí akorát nejde napětí akorát když spojím zelený drát s černým jako pro start tak se pohne ventilátor a hned to vypne ochrana jako by byl ve skratu.moje otázka zní nevíte co jsem tam mohl spálit je tam nejáká součástka která se mohla prorazit.děkuji
ahoj,zdroj jsem právě rozebraný neměl,ale měl jsem ho zapnutý a jak jsem tam měl připojené to rádio a různě sem snim manipuloval tak ten napájecí drát(žlutý) mi od toho rádia upadl a přímo se dostal přes ten ventilátor dovnitř do zdroje a nečeho se tam dotkl a vyhodilo to ty pojistky,tak jsem si myslel že ten zdroj půjde ještě opravit ale jak píšeš tak asi ne.a děkuji za nabídku za ten tvůj zdroj kolik by jsi za něj asi tak chtěl?
to jsem si ze začátku taky myslel ale po rozebrání tam nic nikde ohořelého není.ale na vstupu je ještě před tou hlavní deskou taková malá deska asi nějáký filtr,a je tam právě hlavní pojistka 230v/7,5a a ta je v pohodě(proměrěno)a na tý desce se to právě dotklo,ale jiskra skoro žádná jenom to vyrazilo jistič na zásuvky.tak koupím nejspíš nějáký jiný zdroj na bazaru.ale děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.