Nejste přihlášen/a.
Ahojky, prosím máme problémek - chceme koupit novou TV ( 3 dny před Vánoci nám stará dala po 13 letech sbohem!), původně jsme byli rozhodnuti pro LCD, ale poté co nám ukázali odolnost obrazovky jak LCD tak plazmy, tak vzhledem k tomu, že máme doma živého 2 letého raracha a vzduchem létají v nejlepším případě kostky ze dřeva, jsme se rozhodli pro plazmu a to asi pro PANASONIC. Jenže je tolik modelů a tolik různých malinkých odlišností, že opravdu nevíme jakou! Někdo říká - s FULL HD, někdo že je to zbytečnost, někdo s vysokým rozlišením 1900*..., někdo že stačí menší, ...Prosím tedy , můžete někdo poradit - třeba i konkrétní model?Chceme uhlopříčku 106cm, do 25000Kč ale nejlépe co nejmíň - tak abychom opravdu neplatili za zbytečnosti které nám budou k ničemu? A také jak je to s příjmem DIGI TV na těchto televizích?Slyšela jsem že je to nic moc?Všem moc děkuji dopředu za vaši snahu!
Neporadím s plazmou, sám jsem se rozhodnul pro LCD a jsem maximálně spokojený. Tím ale neříkám že plazma je špatná volba, prostě každému se líbí a vyhovuje něco jiného. Ale rozhodně si zkus zjistit jestli kupuješ poslední modelovou řadu, v tomhle oboru jde vývoj celkem dost dopředu a každý rok jsou obrazovky o něco lepší - takže abys náhodou nekoupila nějaký loňský model s horším obrazem...
Ale ohledně toho jestli musí být FullHD - záleží na tom co na tom budeš pouštět. Pokud bude jako nejlepší zdroj obrazu normální DVD tak ti podlem mě stačí jen HDready, i tak budeš mít obrazovku o třídu lepší než zdroj signálu! O televizním signálu nemá cenu mluvit, ten je o třídu pod DVD. FullHD je totiž super pokud máš nějaký zdroj mimořádně kvalitního HD signálu - třeba Blueray disky, ale pokud do toho pouštíš jen klasický signál tak ti to vysoké rozlišení může naopak jen zvýraznit všechny chyby v obraze (zrnění a duchy u klasického signálu, kostičkování u digitálu). Televize sice mají inteligentní obvody na vylepšení a vyčištění obrazu, ale zázraky nedokážou.
DigiTV není problém, ale některé kanály mají tak mizernou kvalitu signálu že si budeš muset zvyknout že sem tam uvidíš v obraze různé rozmazané kostičkované elementy Problém je hlavně u rychého pohybu - například sport - nebo u záběrů které jsou hodně tmavé. Ale to je prostě daň za digitální vysílání a kompresi obrazu při přenosu, až budeš chytat i české stanice přes DVBT tak budeš mít občas kostičkování i tam...
Co ale v dnešní době televizemít musí je tuner pro digitální příjem, bez něj už televizi nebrat ani omylem. Ale to je předpokládám samozřejmost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.