Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Můj strýc měl pěkný nápad, že by mi k Vánocům pořídil mobilní telefon. Jenomže samozřejmě dotykový a moji lásku k tlačítkům nechápe. Jsem asi staromódní, ale já raději budu mít telefon, kde můžu psát smsky, poznámky atd. po slepu.
Nyní mám Nokii c3-01. Je i dotyková, ale hlavně se používají tlačítka. Nosím ji v kapse s klíčema, občas mi spadne na zem a bez problémů. Nejsem si jistá, zda by dotykáč měl takovou výdrž.
No a můj dotaz? Je ještě možné koupit nějakou solidní tlačítkovou Nokii? Dívala jsem se na 515, je pěkná, ale cena asi vysoká, když v té ceně jsou nadupanější dotykové telefony.
Nebo byste doporučili přejít na dotykový telefon? Případně jaký - určitě ale Nokii. Zvyknu si vůbec? Před třemi roky jsem dostala dotykáč, ale po dvou dnech jsem to vzdala a vrátlia se ke starému telefonu. Proto jsem potom (opět od strýce) dostala tu c3-01 - což byl pro mě příjemný kompromis.
Budu ráda za Vaše zkušenosti, nápady, rady...děkuju.
Dobrý den,
na jednu stranu chápu, že máte ráda tlačítkové telefony na druhou stranu můžu říct, že s dotykovým telefonem také sem tam píšu po slepu a problém mi to nedělá je to o zvyku a co setýče poznámek, tak ty já diktuju, nebo pomocí stylusu napíšu na displej a mám to.
Pokud chcete talčítkový telefon takjaká je cenová kategorie? Co se týče dotykového, je to určitě krok vpřed, ale i můj táta si zvyknul a je hrozně rád. Pokud chcete Nokii kvůli tomu, že čekáte že tlačítkový a dotýkový mobil jsou na tom podobně, tak to vás zklamu, dotýková Nokia běží na Windows Phone a chová se to úplně jinak než staré Nokie, doporučují si zajít do nějakého elektra a tam si vyzkoušet tu Nokii nebo nějaký telefon s OS Android a uvidíte který vám sedne lépe, je to pak ještě iOS ale ten je dost drahý.
Moc děkuju za odpověď.
Nokii bych ráda z toho důvodu, že jsem jich měla hodně a tak nějak k nim mám "vztah".
Myslíte, že android je lepší než windows?
Ta cena tak 3000-4000 Kč. Víte o nějaké tlačítkové Nokii? Kromě 515? A co se týče dotykového - doporučil byste mi něco přijatelného - cenou, funkcemi...? Nejsem vyloženě technický antitalent, ale zase ani odborník.
Staci se podivat zde na foru jakykoliv problem s telefonem je android
Nepremyslel jste nekdy o tom, jestli to nebude tak trochu rozsirenim jednotlivych operacnich systemu?
myslím, že s tím androidem to trochu přeháníte, viděl sem desítky diskuzí, kde se řešily i problémy Nokie i problémy iPhone a co se týče těch dat, tak jsem to zkusil na svém starém adnroidu a zabralo mi to také 3 vteřiny, po další minutě jsem zjistil, že v google play je widget díky kterému by to bylo za vteřinu
Moc pěkná odpověď, děkuju. Nokia 520 byla jedna z nabízených od strýce (druhý byl Prestigio 8400), jenomže já prostě bych ráda tu Nokii.
A je fajn, že píšete, že se neseká. Z toho jsem taky měla obavy. A taky taková blbost, funguje dispej i když budu mít rukavice? Já jsem přes ty praktický věci no...
To je večné téme jestli je lepší Windows Phone Android nebo iOS, já osobně nejsem fanatik nebo odpůrce ani jednoho systému, vyzkoušel jsem si všechny a řekl bych že windows phone umí lépe pracovat s úšetřením baterie a je svižný, celkem snadno ovladatelný, ale málo variabilní a aplikací tam také není tolik a ač jsem na Nokii také vyrůstal, dnešní Nokie mě neoslovily a chybí mi tam některé aplikace k práci. Android je taky fajn, lze si ho více upravit k obrazu svému, ale na méně výkonném stroji se občas zasekne a zažil jsem tam někdy až moc pádů všelijakých aplikací, ale jinak proti němu nic nemám, sám jsem ho měl 4 roky a někdy mě až překvapilo (v dobrém slova smyslu), že jsem téměř vždy našel nějakou aplikaci, která řešila moje požadavky nebo problémy.
A kromě Nokie 515 bych doporučil třeba Nokii 301 stojí cca 2000 CZK A ten dotýkový záleží jaké funkce čekáte, jako Nokii bych volik třeba Nokii Lumii 635 a andorid LG F60, HTC 510 nevím jak moc velký ten telefon chcete ale třeba utěchto dvou zmíněných je poměr cena/výkon docela fajn.
Ta N635 vypadá zajímavě. Můžu se tak hloupě zeptat - jak moc je dispej odolný? Já nevím - občasný pád, mince v kapse (případně klíče, ale to asi by už nešlo dohromady, že..?) a takové ty běžné provozní nehody..
displej je stejně odolný jako každý jiný, to znamená pokud nosíte ve stejné kapse, klíče, mince tak poškrábání se nevyhnete v tom případě doporučuji dokoupit nějaký kožený obal a co se týče nějakýh pádů, tak co myslíte pod pojmem občasný? Mě osobně mobil spadne tak 2x do roka a vždy to displej vydržel, ono taky dost záleží jak telefon dopadne, z jaké výšky a na jaký povrch, může vydržet 10ky pádů nebo muže skočit tak blbě, že telefon sice poběží, ale na displeji nepůjde nic vidět.
Občasný - sem tam mi spadne. Často jsem četla o prasklých displejích, tak jsem nabyla dojmu, že jsou náchylnější. Tak je to uričtě i větší velikostí. Zajímalo mě to.
Tak pokud dám za telefon nějakou větší částku, tak se přece snažím nějakým těm pádům vyhnout
Moje 808 už takových "nehod" zažila nespočet a na displeji ani škrábanec. Jediná ochrana je silikonový obal, ochrannou fólii nepoužívám.
Jinak 515 by byla pro mě naprostý ideál. Černý telefon a hlavně s tlačítky. Jenomže tak nějak na mě sílí tlak, abych se odhodlala k pokroku. Já mám strach, že si prostě nebudeme rozumět s telefonem, že se nenaučím s ním dobře pracovat a využívat jeho funkce.
Stejně je to zajímavý. To si pamatuju, jak před pár roky se dělaly telefony čím dál tím menší a teď už je zase tendence opačná. No jo, je potřeba velký displej, když mobily lidé používají jako počítač, ale zase čtvrmetrovou placku se mi v kapse nosit taky moc nechce.
Netvrdim, ze Nokia 515 je spatny telefon, ale ta cena mi, vzhledem vybave a tomu, ze je to hloupy telefon, prijde silena...
2990 CZK mě ta cena zas tak šílená nepřijde, internet zvládne, emaily a sociální sítě také, fotit to umí, paměťovky podporuje,Mp3 umí, do určité míry zvládne youtube, dokonce má radio, design taky fajn, výdrž baterie bude určitě víc něž den, takže pro člověka, který opravdu nechce smartphone a dotyk, je to ideální produkt. Potřebovat dva telefony tak ke svému smartphonu rozhodně koupim tuto Nokii
Poctete si:
mobilmania.cz/...
Internet problematicky, fotak spatny, mp3 nedotazene, vydrz tez nenadchla. Zpracovani, konstrukce a design bez vytek. Netvrdim, ze je to spatny telefon, ale jak uz padlo v prispevku nade mnou, za tu cenu uz je lumia 520 (nebo cokoliv jineho)...
Zdravím,
jsem úplně stejný typ jako ty, taky miluji tlačítkové mobily a nemohu si je vynachávalit za jejich jednoduchost. Vždy jsem měl tlačítka a prostě když mi někdo dá dotykáč a vidím, jak je to zasekané, tak to nechci. Tlačítkové mobily tohle vůbec nedělají. Kdysi jsem měl Sony Ericsson j20 Hazel výborný výrobce, škoda že skončil a teď je pouze Sony a dělají dotykáče. Ten mobil já vůl zapomněl v buse, tak jsem musel si najít nový, avšak mamka vyhrála Nokii 301 dual sim, taky vyborný mobil, ale mám vidku baterie vydrží asi necelé 4 dny, což Sony Ericsson vydržel 7 dní v pohodě. Taky jsem se koukal na Nokii 515, je strašně pěkná, ale má vysokou cenu a taky je blbě uložená paměťová karta a vydrží taky necelé 3/4 dny a taky nemá WIFI, v téhle době již převládají dotykáče a klasické mobily začínají mizet z obchodů. Ten co mám ti mohu doporučit, je obravdu dobrý. Škoda že Sony Ericsson už neexistuje znovu bych šel do téhle značky.
ono až zjistíš co to umí za cenu 2200 nebudeš chápat jakto že sis ho pořídil až ted a mohl bez něj být. Je to jen telefon ale dokáže strašně moc ulehčit a zlehčit život. At už veškeré výhody internetu , poznámky , hudba , video , gps navigace , pěší mapa, hledání čehokoliv , wordy . S klasikou to nelze vůbec srovnat . Před lumii jsem měl nokii E52 a ten byl take dost dobrý ale na lumii zdaleka neměl
Nokia 301 dual SIM, dám Vám i recenzi co půl roce používání .
Když mi dali do ruky tenhle mobil, hned jsem si ho oblíbil. Jsem pečlivý majitel a tak jsem si koupil obal na zadní kryt + fólii na LCD display. Cena odpovídá kvalitě, 2000,- stačí 3,2MPX je i dražší, ale 3000,-? V dnešní době za klasický mobil? Kde jsme? Ti co nemají v lásce dotykové mobily, tak jim vřele doporučím tenhle. Na slunci nejde moc vidět co máte na obrazovce. Baterie vydrží tak 3 až 4dny, podle toho co děláte. Žádné zasekávání. Když chci změnit vyzváněcí tón, tak třeba po měsící se mi obnoví na NOKIA TUNE (z továrny), no už jsem na to neměl nervy, tak jsem si ho nechal. Předešlý mobil Sony Ericsson j20 mi vydržel 1 týden na to běžné sms, volání a poslouchání rádia 2h denně. Ovládání je lehké a bez zbytečných starostí. Rádio chytá skvěle, to je pro mě největší plus mp3 hraje také skvěle (není řazení podle alb, interpretů) Píše se mi na něm líp, než na předešlém mobilu. Volající mě slyší a já slyším je. Konec konců je to parádní mobil.
Hazel mám dodnes, a dokonce tady mám schovanou nějakou K750i, zcela funkční (jen baterka má dost). Hazel mi v posledním půlroce asi 5x spadl na zem (beton apod.), jednou se dokonce rozlétl 5m daleko na chodníku, takže vypadá hrozně a pomalu uvažuji o výměně. Kdyby ale nebylo toho šíleně oprýskaného vzhledu, tak jej nevyměním ani za nic!
Taky nechci dotykáč, takže až budu vybírat mobil, tak to tu pořádně pročtu
Vím,že píšete o nokii,ale jsem taky klasik a tenhle je muj best of,je prostě jiný jak mají všichni,parádně se s ním píše i dlouhými nehty,sedí do ruky a hlavně miluju véčka,kvůli lepšímu poslechu(kus u ucha kus u pusy)prostě krásně kopíruje obličej,cena bomba a mám jej dva roky s pády i kolizemí je jako nový a pro holky parádní design ve kterém se prohlídnu...
Doporucovat ne zrovna dobre vybaveny mobil, ktery byl predstaven pred temer 3roky, ale hlavne uz se ani neprodava, je celkem mimo.
Ale @lucie nedoporučuje, ona se jen chlubí
Na vánoce jsem ségře koupil Samsung GT-S5610. Taky je odpůrce dotykáčů.
Jak ho Ježíšek nadělí, dám vědět jaký je. Nechci ho ošahávat, když je nový
Na nějakém fóru jsem četl, že když vyhážete z menu zbytečnosti, tak je z toho Nokie (asi ve smyslu ovládání) No uvidím.
Dejte vědět, to bude fajn. I když já přece jen neustále tíhne k Nokii. A to prý snad Nokie už ani nebude...?
člověk co chce mobil používat jako mobil,psát sms po slepu...a chce tradiční klávesnici je snad staromodní?a sehnat se dá...je nutné jít s davem?někdo nepotřebuje být on-line na každém kroku,co lidi co chtějí jen volat a psát?máme se trápit s nějakým heblem co má spoustu ikon,které na nic nemáme?...vlastně jo,můžem se chválit,že to máme a budeme in
vy máte pc bez internetu?to se málokdy vidí...tak jedině se dá ušetřit,mě by to vyšlo na stejno,jestli platit net v mobilu nebo v pc.
aha,v našem městě kabelovka nabízí balíček net+kabelovka za 400kč.Mobilní tarif firemní,bez netu,do stokoruny měsíčně.Jiné možnosti jsem neměla důvod vyhledávat.
doplněno 23.12.14 18:48:...notebook zapínat musím,proto jej mám,pro mou práci by display jakéhokoli telefonu nestačil.(proto jej nemám)
Asi takhle: Nechápal jsem smysl smartphonů, dokud jsem jeden nedostal a nezjistil, co všechno umí navíc oproti "hloupým" (včetně např. lepšího foťáku s AF). Nechtěl jsem telefony s displeji nad 4,5", dokud měl dostupnost mobilu s požadovanými ostatními parametry za danou cenu nedonutila koupit tuto velikost. Pak jsem zjistil, že ačkoliv je mobil blbě skladovatelný (sotva se vejde do kapsy), na ten velký displej se vejde tolik informací, vše je na něm tak dobře vidět, do většího těla se dá nacpat výkonnější hardware, takže i Android 4.2 je na mobilu za dva a půl tisíce krásně plynulý... Tehdy jsem přišel na to, že nemá smysl zatracovat něco, o čem nic nevím!
Mimochodem, mnou používané telefony (chronologicky): Alcatel One Touch Club, Bosch 909, Nokia 3310, 3410, Samsung SGH-B100, Nokia 2610, 6230i, 6300, C6-00 (ukradena), opět 6300, další C6-00, Sunnycube M8 a nyní Nokia 808 PureView. Trochu problém jsem měl jedině se Samsungem a jeho malinkým displejem a pro mě nepohodlnou klávesnicí, jinak pro mě přechod na jiný přístroj byl většinou záležiností několika minut. A kromě něj a Bosche, kterému se nafoukla baterie, jsou všechny stále funkční a připravené k použití.
Ovládaní "chytrého" a "hloupého" telefonu se v zásadě moc neliší, člověk jenom musí používat hlavu a hledat ve věcech logiku a vzájemné vztahy (třeba Bluetooth se u 6300 zapíná buď v nastavení, nebo klávesovou zkratkou, u Androidu opět buď v nastavení, nebo na horním panelu, nebo třeba přepínačem přímo na hlavní obrazovce, totéž většinou ostatních věcí). A když něco nemůžu najít, Google zná odpověď (skoro) na všechno... Kdo toto umí, nemá problém se velice rychle naučit prakticky s jakýmkoliv běžným systémem a to nejen u mobilů (i na počítači jsem vystřídal 4 Windows (95, 98SE, XP, 7) a 5 různých distribucí Linuxu (Ubuntu GNOME/KDE/Xfce/LXDE, Mint Cinnamon), na virtuálním počítači mám ještě W Vista, 8 a 10 a Linuxy Mageia a Elementary OS).
Problém je v tom, že spousta lidí je naučená dělat věci stylem "když chci otevřít fotku, musím na ni poklepat; když chci na internetu, musím na (např.) velké O" - a co jsem tak viděl hodinu informatiky na ZŠ (kam jsem dříve chodil), bohužel naprosto totéž. Ano, jim to stačí na to, aby si udělali, co potřebují, ale jak přijde řada na nějaký "nestandardní" úkon (změna ikony/rozhraní programu, nebo třeba i jen spuštění staženého .exe, jak je vidět v jiném vlákně), absolutně netuší, co dělat... Učit se dělat věci tímto způsobem považuji na jednu z nejhorších věcí, co člověk může udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.