Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém.
Mám starý sporák Mora 3100, zapojený na 3 fáze, uvnitř je nulák a zem propojená. Je to starej barák a prý se to tak dřív dělalo. Teď chci zapojit nový sporák Amica 5010CE1.30P(W) , fáze jsou jasné, ale na přívodním kabelu mi chybí ten nulák, a já nevím, jestli si můžu dovolit i tady spojit zem a nulák. Jinak zapojení je na sporákový jistič s doutnavkou.
na přívodním kabelu máte asi černá, černá, hnědá, a pak zelenožlutá...to nám musíte sdělit...
Přívod máte v TN-C kde schází nulák a je jen zelenožlutý kabel. V tom případě na straně spotřebiče propojujete modrý a zelenožlutý na přívodu.
doplněno 20.12.14 12:56:Pokud se nepletu na na fotografii jsou fáze popsané na bílé bužírce a celenožlutí kabel. Jan bych doporučil uvedený kabel nadutinkovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.