Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měnič napětí a oběhové čerpadlo

Od: rudla82 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Onehdá u nás docela blbo počasí a pár dní nešla elktrika. Máme kotel na tuhá paliva s oběhovým čerpadlem. Bohužel jsme si nemohli zatopit a pěkně jsme mrzli. Hned další den jsem si obědnal měnič napětí deramax.cz/... s dobíjením autobaterie. Jenže, roztopím kotel na 60st., kdy při 60st.se mi sepne termostat a rozběhne mi za normálních podmínek čerpadlo. Když jsem zkoušel toto čerpadlo rozjet přes měnič, tak mi to hlásilo při sepnutí termostatu chybu na měniči Over Load, ochrana proti přepětí. Zkrátka mi tento měnič čerpadlo neroztočil. Jakmile ho nejdříve ale roztočí elektrika, tak poté po vytažení z el. mě měnič čerpadlo točí dál bezproblémů, jen s menšími vybracemi, jiná sinusovka. Proto bych se chtěl zeptat co s tím, jestli na to napojit nějaký rozběhový kondenzátor a jestli mi ty vybrace(vrčení)nezničí čerpadlo. Obrázek čerpadla viz.níže. Předem moc děkuji.

Měnič napětí a oběhové čerpadlo

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

K měniči napětí moc informací není, ale zdá se, že rozběhový proud čerpadla je nad jeho možnosti, toto se bude řešit jen těžko. Celou věc zhoršuje fakt, že sinusovka měniče je hranatá, tedy pro točivé stroje naprosto nevhodná. Čerpadlo se bude více hřát, bude cukat a bude mít vyšší spotřebu. Možná by pomohla tlumivla, mezi motor a měnič, ale s tím už musí pomoct odborník, případně se zkuste informovat na technické podpoře výrobce čerpadla.

tady je asi jediné řešení:měnič vrátit a koupit nějakou centrálu(cca za 4000kč a ještě vám bude svítit,napájet ledničku...)

paw*

centrala ma tu nevyhodu, ze ji nekdo musi nahodit. Proto je lepsi zalozni zdroj primo pro obehove cerpadla

hodnocení

0x

s tímto záložním zdrojem bude po problému

nahradni-zdroj.cz/...

nebo

astip.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]