Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Včera jsem si koupil novou televizi Technika s integrovaným digitálním tunerem. Přinesl jsem jsem televizi domů a raději jsem jí chtěl hned vyzkoušet. Doma máme Set-top box a na balkóně anténu, starou mřížku. Jen tedy vytáhl Koaxiál ze Setopboxu a strčil do nové TV. Bohužel na nové televizi se mi nepodařilo naladit vůbec nic. Přitom když se kabel strčí zpátky do Setopboxu, normálně tam hrají všechny kanály.
Nevíte někdo, čím to může být?
Děkuji.
Zdeněk Š.
Ta TV taky může mít méně citlivý tuner (přijímací část), než SetTopBox a prostě nemá z antény dostatečně silný signál.
Televize mají obvykle pásmo digitální a pásmo analogové. Někdy ta ladění jsou oddělena. Tedy si lépe přečtěte návod k použití. Dále je možní, že STB anténu napájí nějakým napětím (zesilovač na anténě). Některé TV mají také přepínač. Navod, návod, návod...
Návod jsem četl podrobně. Ano, ladění je rozděleno na analogové a digitální. Logicky jsem hledal digitální signál. Pak je tam i volba Digitál anténa a Digitál kabel. Ani jedno nefungovalo. Přepínač na televizi není žádný, jak podle pohledu, tak podle návodu. Anténa zesilovač nemá. Nicméně Set-Top boxu signál stačí...
ladit na Digital-anténa, já bych tomu že anténa nemá zesilovač moc nevěřil, jak jste k tomu došel vy?
Tak to bych asi viděl na chybu v TV. Tam může být třeba nějaká jiná digitální norma. Jinak by takové ladění mělo být bez problémů, opravdu stačí zastrčit koaxiál do TV a spustit automatické hledání. Na té televizi by mělo být nějaké menu. Nebo třeba zkusit ruční vyhledání a zadat číslo kanálu. A nakonec vzít televizi zpátky do obchodu a připojit ji na jejich anténu s tím, ať ukážou, co tam naladí oni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.