Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí kino s koax. FM konektorem do 3 tis

Od: redroker® odpovědí: 5 změna:

Plánuji zakoupit domácí kino do 3 tisíc a řeším jednu maličkost ohledně připojení kabelového rádia. Mám teď asi 15 let starou sestavu,kde je vstupní konektor pro rádio typu koaxiál.Je nějaká možnost, jak jinak rádio koax kabel vs. kino propojit?Nebo se ještě tyto konektory v přístrojích používají? Máte někdo tip pro konkrétní modely?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Nevím stopro, co myslíte tím kabelovým radiem. Předpokládám, že se jedná o FM tuner zabudovaný v domácím kině. Tato kina se běžně vyrábějí a v požadované cenové hladině se jistě dá vybrat. Nechci dělat reklamu nějaké konkrétní značce, do vyhledávače stačí zadat "Domácí kino s FM tunerem" a je z čeho vybírat.

doplněno 19.12.14 11:27:

pak má odpověď platí. Ten konektor se nazývá IEC

hodnocení

Abych to upřesnil,přikládám 2 fota,nejde o konkrétní přístroj,jen pro ilustraci

Domácí kino s koax. FM konektorem do 3 tis
Domácí kino s koax. FM konektorem do 3 tis #2

hodnocení

Zadaným výrazem do vyhledávače "Domácí kino s FM tunerem" nelze najít konkrétní přístroj s konektorem IEC, poněvadž se Vám zobrazí všechny modely s FM tunerem a ten má každý přístroj.Na netu jsem našel několik modelů do požadované ceny,ale většinou jde o FM vstup pro připojení dodávané prutové antény v provedení cinch atp.Navíc v PDF manuálech je přístroj pouze nakreslen a z toho nelze vyčíst, o jaký konektor jde a typ uveden není. Myslím si,že v dnešní době se už IEC konektor na přístroje neosazuje,nebo jen malé procento.

doplněno 20.12.14 09:54:

Tak na netu jsem našel různé přechodky IEC vs cinch,takže tím by se problém vyřešil.

hujer123*

Já bych si dovolil nesouhlasit. Každý FM tuner, tedy kromě přenosných přijímačů, má IEC konektor pro připojení antény, právě tak, jako jej mají televizory, jen samce místo samice. Dokonce se k takovému tuneru přikládá pokojová anténa, právě s IEC konektorem. Jen namátkou jsem našel pár obrázků, ale znovu podotýkám, že každý FM tuner v domácím kině IEC má.

doplněno 21.12.14 01:23:

IEC není žádný zastaralý konektor, běžně se používá vedle F konektoru i u antenních zesilovačů, rozbočovačů atd.

Domácí kino s koax. FM konektorem do 3 tis #3
Domácí kino s koax. FM konektorem do 3 tis #4
Domácí kino s koax. FM konektorem do 3 tis #5
hodnocení

Levnější přístroje těmito konektory jsou osazeny opravdu mizivě, viz. např. Philips HTD3510, Sony DAV-TZ140,Samsung HT-E350 (kde konkrétně je jack) atd.Ani dražší nejsou zárukou.Jeden model od Sony za 6 tis. konektor měl,dražší o tisíc jen obyčejná zdířka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]