Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení tv do domácího kina

Od: yewen odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak propojit domácí kino s tv aby mi hrála třeba nova přes kino. Na fotce je moje tv a chci si koupit kino panasonic sc-btt465egk. Děkuji za odpověď :)
Propojení tv do domácího kina
Propojení tv do domácího kina #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

0x
Na bezne televizni programy me to hraje pres kabel scart scart mezi tv a kinem na zvuky z aplikaci jako youtube a porady nahrane na harddisku jsem byl nucen pouzit sluchatkovy vystup na tv a je to kabel 3.5mm jack / 2-cinch na druhe strane. Po pripojeni konektoru do tv se automaticky vypinaji reproduktory na tv a hraje kino. Pokud chci zvuk jen z tv neni nutne kabel vypojovat ale staci prepnout v menu tv . Jinak spravne jsou to konektory cinch na zadni strane tv a musi mit oznaceni audio out a jsou cerveny a bily vedle sebe . Uz je ale na tv moc nedavaj. U me tv lg a letite kino panasonic
doplněno 16.12.14 04:16: Meli by stacit pouze propojeni kabelem hdmi

mopet*
hodnocení

0x
Já bych to propojil tim optickým kabelem jestli ho má i kino, pokud ne tak hdmi kabelem, pokud tam neni ani ten tak scartem a nakonec bych nechal cinche

hodnocení

0x

Nejlepší bude propojit je kabelem HDMI.

yewen
hodnocení

Takze kdyz propojim hdmi kabalem tak mi půjde zvuk z tv kanálů? To se mi nějak nezdá :D

taky si myslím, že pomocí HDMI to nepůjde, obecně je jedno, čím to propojíte (kromě HDMI, které má směr vždy do TV), ale musíte mít z TV audio out výstup (scart, cinch, optika) a na domácím kině audio in na odpovídajících rozhraních, toto si zjistěte a podle toho propojte, když se koukám na to kino od panáků, tak tam nějaké vstupy v popisu postrádám, ale nemusí to být pravda ve skutečnosti, maji u popisu toto:

Rozhraní:
HDMI
Optický výstup
Jack
RJ-45

na stránkách výrobce je specifikace panasonic.com/...

kde mají pro audio vstup Digitální audio vstup a Analogový audio vstup (AUX) Pin jack, nemá to tedy ani cinche, ani scart, takže použít můžete jen ty dva, nejlépe asi ten jack, na TV použijete patrně výstup na sluchátka

Dotaz: co máte strčeno v TV v tom digital audio out výstupu?

yewen
hodnocení

V digital audio out mam zapojene kino stare ale budu si pořizovat nové to od panasonic a právě že to stare šlo tenkrát spatne zapojit a muselo se to dávat přes ten 3.5 jack tak jsem se chtěla právě zeptat jestli neni jina cesta.

no jak vidíte, tak asi není

frantisekpetru*
hodnocení

0x
HDMI by šlo využít pouze v případě, že u obou přístrojů podporuje funkci ARC (AudioReturnChannel). Kino ji podporuje, tv netuším, jelikož zde není uvedena žádná její bližši specifikace.
Pokud u tv to ARC není, pak tedy využít ten "digital audio out". Tak i tak by ale měl zvuk přes kino normálně jít.
yewen
hodnocení

Děkuji za odpověď

stanislav*
hodnocení

0x

Toto jsem řešil nedávno.

Problém je v tom, že v případě použití satelitu nebo externího DVB-T přijímače jde nejprve signál do tohoto přijímače a z něj pak do televize. Tozn. že audio OUT na TV nemusí fungovat. Musí se tedy použít výstup přímo na tomto externím přijímači. Nevím jaké to je, když je DVB-T integrované v TV. V mém případě jsem použil bílý a červený cinch, kterým jsem propojil satelit a dom kino Panasonic. Ale nečekejte žádné překvapivé zvukové efekty u mě to sice hraje ikdyž je TV vypnutá, ale podstatně slaběji než v TV. Domácí kino je určeno k přehrávání DVD a ta mají svůj speciální zvukový formát 2.0, 5.1 apod. Běžné TV vysílání asi toto nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]