Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit od někoho, kdo rozumí problematice notebooků.
Chtěl bych si koupit nějaký šikovný notebook, ale rozumím tomu asi jako koza petrželi. Proto se obracím s prosbou, zda-li by mi někdo mohl poradit.
Notebook bych chtěl využít hlavně k práci (zabývám se počítačovou grafikou a reklamní tvorbou, takže je nutné, aby si notebook "rozuměl" s grafickými programy jako je Adobe - nejlépe s celým balíkem "CS3") a taky bude potřeba pořádná paměť, dále bych rád, aby notebook měl kvalitní repráky, jelikož hudbu často k práci potřebuji jako inspiraci, a aby nezněla jako z roku 1930. Je nutné, aby byl rychlý, abych při každém kliknutí v photoshopu nečekal půl hodiny, než se to projeví... A to nejdůležitější na konec - cena. Nemám představu, kolik by notebook podle mých požadavků mohl stát, jsem ochoten obětovat kolem 20 tisíc. Avšak čím míň, tím líp...
Mohl by mi někdo, prosím, poradit s parametry, podle kterých si mám notebook vybrat? Je teď vůbec příhodná doba ke koupi? Nebo mám raději ještě počkat?
Repráky si kup raději zvlášť- i nejlevnější 2.1 repro mají 100x lepší zvuk než repro v noťasu. Myslim si že by ti mohlo klidně stačit něco jako tohle: dvtech.shop.ekatalog.biz/...
Možná přidat paměť a koupit xp home. Grafika by ti měla stačit sdílená
Díky za odkaz, ale popravdě s tímto notebookem jsem se už setkal, ale nadšený z něho nejsem. Možná to bylo tím, že na němy byla nainstalovaná Vista, která chod programů značně zpomalila, každopádně všechno strašně dlouho trvalo...
Tak si tam přidej paměť,ale nevim co by sis představoval, je tam 2,4GHz core 2 duo procesor a 2 GB ramky, zdá se ti to jako pomalej šmejd?
"Pomalý šmejd" to být nemusí, pokud tam není asi Vista, protože z vlastních zkušeností vím, že stačí pár otevřených oken Adobe a s nainstalovanou Vistou a počítatč sotva stíhá... Každopádně díky za odkaz...
Na grafiku bych určitě doporučil 4 GB paměti, i kdyby tam Visty nebyly. Znám osobně lidi, kteří dělají do grafiky a ti pracují s grafikou v poměrně velkém rozlišení, kterému odpovídá paměťová náročnost. Operační paměti bych tam narval, co ten počítač zvládne.
Další věc je displej - jaké rozlišení preferujete? Jak je pro Vás podstatné grafické podání, např. věrnost barev? Grafici bývají na tyto parametry poměrně nároční - ostatně není divu. Proto většinou preferují klasický počítač a kvalitní monitor.
...jasně, čím větší paměť, tím lepší. Taky musím souhlasit s těmi monitory, bohužel je to pravda. Na displej notebooku se stačí podívat jen z toršku jiného úhlu a už je z černé barvy zelená apod. A to nemluvím o ostrostí a celkovou barevností. Nejsem zastáncem notebooků, ale jinou možnost než si nějaký pořídit, asi nemám. Neustále pendluji mezi Ostravou a Prahou a ztrácím tak 4 hodiny času. Myslím si, že využít tento čas k práci bude asi nejlepší...
A za ty prachy
Já má tento: hpmarket.cz/...
Ale ten asi nevyhovuje tvým požadavkům na cenu a jsou na něm Visty.
Díky, ale tenhle je pro mě opravdu dost drahý... Co myslíte, je teď příhodná doba ke koupi notebooku, nebo mám raději ještě nějaký ten měsíc počkat?
V dnešní době si myslím, že díky stávající ekonomické krizi je výhodné nakupovat. Pokud si ale teď vybereš notebook a počkáš nějaký ten měsíc, tak můžeš zjistit, že je sice levnější, ale za ty prachy co jsi chtěl do toho původně dát, najdeš zase lepší. Já se raději rozhodnul, že tady ten chci a šel jsem po něm. Jinak bych si asi nevybral
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.