Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
rad bych skocil do zrcadlovky, protoze se to chci naucit. Neco jsem uz nastudoval a libi se mi Canon eos 1100d a potom eos 600d. Kupoval bych nejspis bazarovku se setovym objektivem s tim, ze bych pozdeji koupil nejaky teleobjektiv - chci fotit portrety a vyhrat si s pozadim.
Prevazne budu fotit rodinne vylety, potom rc modely, krajinky a portrety, nebo soft erotiku
Uvital bych kvalitni video v HD nebo lepe FHD s moznosti manualniho ostreni, at nemusim tahat gopro.
Nechci do toho nastrkat moc penez, protoze jeste nevim, zda mne to chytne, proto jsem tihnul k te 1100d, ale zjistil jsem, ze ma objektiv 18-55 DC III kdezto ta 600d ma v setu 18-55 IS II, mezi kterymi je pry rapidni rozdil ve prospech te IS II.
Protoze rozdil v cene 1100d a 600d neni zase tak rapidni a na objektivu to dela cce 3 tisice - navic, co s objektivem, ktery je na prd, premyslim, zda nevzit radeji tu 600d?
Poradil by mi nekdo zkuseny, jak si vybrat, nebo zda jit do neceho jineho?
1100 nachazim okolo 6-7 tis, ty 600d od 10 tis. V tehle cenove relaci bych rad zustal, premyslel jsem i nad novym 1100d, ale ten setovy objektiv mne trapi.
P.
Nepřemýšlejte nad tím, jakou si koupíte zrcadlovku..ale nad tím, jaké si koupíte objektivy.
Ano, 600D je výše než 1100d..
Ceny těchto dvou těl znáte.
Ceny objektivů? To bude ten pravý oříšek..
Píšete co chcete "převážně fotit"...Zkrátil bych to..Převážně chcete fotit "všechno". A k tomu jeden objektiv stačit nebude, takový ještě žádná firma nevyrobila.
Na video zrcadlovkou zapomeňte...to je slušná ptákovina..a ještě vyžadující další nejlépe speciální objektivy.
Diky za nazor, mate pravdu, objektivy jsou docela palka a lidi je radi podcenuji - hlavne zacatecnici, jako ja Doporucujete tedy jit do 1100d, idealne jen tela a poridit poradny univerzal 18-55 nebo i vice do zacatku a lepsi telo poridit az casem?
Nakonec, objektivy od canonu by mely byt napric radami stejne, ze? Takze mi staci "nejake" telo, at muzu zacit zkouset a ucit se a usetrene penize za spickove a aktualne TOP telo radeji investovat do poradnych objektivu?
S tim videem mne trochu matete. Vim, ze tocit video zrcadlovkou je proste krkolomne, ale jde mi o to, kdyz uz sebou potahnu na krku fotak, abych nemusel jeste vytahovat kameru pro par zaberu. Kamarad dokumentoval zrcadlovkou trip po americe a vypada to uzasne (ma nejakou vyssi radu, nez 600d, tu mel predtim). Samozrejme mi je jasne, ze to kvalitou nebude zdaleka takove, jako z kamery, ale jak jsem psal - chci at se na to da koukat a at mi to uvolni ruce a batoh
Proto se mi zda treba video v HD u 1100d limitujici, ale nerad bych si zase kvuli videa nejak extremne svazal ruce pri vyberu fotaku.
Cekam, ze mi zkusenejsi k tomu dokazou poradit, abych neudelal nejakou chybu za x tisic
Diky moc,
P.
Podívejte...neznám Vás...ani Vaše finanční možnosti..znalosti..povahu.
Abych Vám s nějakou "dávkou pravděpodobnosti" něco doporučil, tak bych si s Vámi osobně (a u fotoaparátů v ruce) povídal cca několik hodin.
Nevím s jak velkou pravděpodobností u fotografování (zrcadlovkou) zůstanete..Znám lidi, kteří se z DSLR vrátili zpět na kompakt..
Buď zvolíte cestu nejmenšího finančního zatížení...a vezmete "teď" to nejlevnější..a za rok už sám budete trochu více vědět co je pro Vás potřebné..a co ne.
Nebo již na začátku investujete (ne, v podstatě to není investice) do něčeho dražšího a lepšího..600D+50/1,4+17-50/2,8+150macro+70-200/2,8...(?). Nebo jen jeden objektiv..dejme tomu 17-50/2,8 (to budete v součtu s tělem na 20tis Kč).
Těch variant a možností je spousta..
Ano, lepší cesta (podle mne) je horší tělo..a lepší skla..Skla Vám zůsstanou ještě klidně 10-15 let (pokud koupíte kvalitní) a tělo mezitím 3x vyměnníte.
Diky,
tak jsem nakonec sel do starsi 600D se setakem 18-55 IS II a k tomu poridim nejdrive asi nejake tele a potom pevne ohnisko, asi 50mm/1,8 na portrety.
Pro 600D nakonec mluvil lepsi setak, protoze 1100d ma DC III a ten pry neni vubec dobry. Navic lepsi displej, Full HD video, atd. Za tech par penez navic mi to stalo. Uvidime, jak si s tim budu rozumet, je to moje prvni dslr, takze to urcite bude trnita, ale snad uspesna cesta
P.
Tak uz ji mam doma a nacvakano pres 400 snimku, takze si zacinam hrat s manualnim rezimem. Je to krasna zabava na dlouhe a dlouhe hodiny
Ale, ted vybiram objektiv, protoze mam pomerne rozumny setak, tak chci jit jeste do tele. Mam vyhlidnute nejake starsi kousky 55-250 a koukal jsem, ze nestabilizovane se daji sehnat z druhe ruky doslova za par korun (okolo 1500,-)
Ale mam obavy, ze nestabilizovany teleobjektiv bude docela pru-er, protoze pri poradnym zoomu to neudrzim v ruce a nezbyde mi, nez tahat sebou stativ, coz se da, ale je to dost otrava.
Za dvojnasobnou castku se da poridit EF-S IS 55-250 a novy se prodava neco pres 5 tisic.
Tak jsem na vazkach, do ceho jit. Penez do toho nechci moc narvat, ale zase chci, aby to k necemu bylo, at to nejsou vyhozene penize za nestabilizovany objektiv.
Co myslite, ma ten nestabilizovany vyznam, nebo radeji pockat a prisetrit na poradny?
Diky,
P.
Nikdo neví jak pevnou ruku a co za jakých světelných podmínek budete fotit, stabilizace je jen "berlička" není všemocná, jen pomáhá při použití o něco delších časů než lze udržet z ruky při určitém ohnisku, kolik to opravdu je záleží na každém individuálně, k focení to nutnost není a absence stabilizace nemusí být vůbec omezující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.