Nejste přihlášen/a.
Měli jsme CRT televizní přijímač a DVD rekordér SENCOR spojené scartem. Signál byl přiveden koaxiálem z kabelového rozvodu UPC do DVD rekordéru, takže se dalo přes ten scart na harddisk nahrávat.
Nyní ujsme si zakoupili televizi LG SMART LA 630, kterou jsme spojili s DVD rekordérem také scartem, protože rekordér nemá HDMI vstup. Protože však chceme přijímat TV programy v HD rozlišení, tak jsme signál z kabelu zavedli přímo do TV, kde jsme naladili digitální tuner. Nyní máme pěkný obraz, ale do DVD rekordéru nám nejde žádný signál a tak nemůžeme nahrávat pořady. Poradí někdo, jak to zapojit, aby šlo na DVD rekordér nahrávat? Díky předem.
doplněno 15.12.14 11:59:Tak jsem při laborování zjistil :
1) UPC dává signál jak analogový, tak digitální.
2) Pokud jsem zavedl do DVD REC signál přes obyčejný rozbočovač, tak jsem nenaladil ani jeden kanál, jak digi , tak analog.
3) Pokud jsem zavedl signál přímo do DVD REC, tak jsem naladil 9 digi a 10 analog kanálů. Pokud zavedu signál přímo do TV LG, tak naladím 25 digi kanálů.
4) Při zapnutí DVD REC se mi na TV objeví hláška AV1, obraz z analogového tuneru příšerně zrní a z digitálního vůbec žádný není (černá obrazovka). Při tom při přehrávání záznamů z HDD je obraz dobrý.
Mám z toho dojem, že tuner na DVD REC má starý frekvenční rozsah a chytá nějaké odrazy v kabelové síti UPC. Když jsem přes něj přijímal signál DVBT na pokojovou anténu, tak hrál dobře.
Je zralý na prodej?
doplněno 15.12.14 12:27:Ještě doufám, že není rozdíl mezi slučovačem a rozlučovačem signálu.
doplněno 16.12.14 00:08:Tak jsem zjistil, že do staré zásuvky dává UPC pouze analogový signál, i když některé programy jsou v HD kvalitě.
Do nové zásuvky dávají pouze digitální signál a jen tomu, kdo má placený balíček programů:o))
No, z televize dost určitě nepujde přes scart žádný signál. Tím pádem nemá DVD co nahrávat. Jedině natáhnout anténu do televize přes DVD, ale záleží jakej signál máš v anténě, jestli to umí DVD zpracovat. A jen tak na okraj, DVD neumí HD rozlišení, takže si to stejně nenahraješ i kdyby tam nějaký signál byl.
Když dám anténní koaxiál do vstupu DVD REC, tak televizní obraz zrní. Ale ta SMART televize by měla umět nahrávat na harddisk a ten DVD REC ho má. A má také USB zdířku(nevím, zda je to i vstup). Nešlo by to nahrávat přes to USB?
Jinak ten DVD REC má analogový i digitální tuner. A stačilo by nám nahrávat je DTV signál v malém rozlišení.
Zde to nikdy nezapojíte tak, abyste mohli nahrávat obaz v HD rozlišení, protože když nemá DVD REC HDMI výstup, tak není možný převod rozlišení do kvality HD. V budoucnu si kupte DVD REC s HDMI výstupem a zatím je možnost to řešit tak, že budete mít přepínatelný anténní rozbočovač-jednu větev vedete do DVD REC a druhou přímo do TV. Můžete si tedy přepnout příjem do TV v HD rozlišení bez možnosti nahrávání nebo naopak, tz. nahrávání a následné přehrávání v normálním rozlišení. Jiná možnost v této situaci bohužel není.
doplněno 10.12.14 22:22:Není až tak důležité, co umí TV, protože pokud chcete nahrávat na DVD REC, tak je nejdůležitější on, protože signál AV musí jít nejdříve do něho. A jak jsem řekl, pokud má výstup HDMI, tak umí převod rozlišení do Full HD.
Vláďo, díky za odpověď. Zkusím tedy ten anténní rozbočovač, ale mám obavu, aby se tím rozbočením příliš nezeslabil signál.
Ale ten DVD REC má přece digitální tuner,tak by měl mít i nějaký digitální výstup. Určitě je tam nějaký optický výstup - ten by nešel nějak konvertovat do té chytré TV?
Věřte, že opravdu pouze HDMI výstup u DVD REC dokáže zajistit převod rozlišení na Full HD. A co se týká zeslabení signálu, tak pokud se bude přepínat a nepůjde trvale do TV i DVD REC, tak by k němu nemělo docházet. Alejak jsem již psal, ideální by bylo, pokud se koupí kvalitní HD TV, bylo by vhodné našetřit i na kvalitní DVD REC (já mám např. Panasonic DMR-EX 773) s HDMI výstupem.A když jej propojíte HDMI kabelem s vaší novou TV, budete mít obraz, jak víno.
Já jsem si koupil Blue-Ray přehrávač LG, takže bych ho musel prodat spolu s tím DVD-REC SENCOR a zakoupit nějaký DVD-REC s HDMI výstupem, který umí také přehrávat Blue-Ray disky. Existuje takový?
A nemá DVD recordér průchozí anténu? Ten můj má anténí zdířku IN ( samici ) a OUT (samec). Takže anténa jde nejdřív do něj, pak z něj koax.kabelem do TV.
Ano, je to možné, ale i při průchodu se zeslabuje a někdy narušuje signál.
doplněno 12.12.14 15:35:PS: A zde šlo Aloisovi hlavně o převod nahraného signálu znovu do Full HD rozlišení a to zajišťuje HDMI.
Už jsem zde psal, že když proženu signál tím DVD REC, tak obraz v TV zrní ! Udělám ten rozbočovač.
doplněno 12.12.14 17:37:Mě šlo hlavně o to, abych mohl nahrávat a nemusel stále přepojovat anténní kabel. A když jsem nahrával, tak jedině analogový signál (UPC nám dává digi i analog), do TV to šlo scartem a pak jsem se chtěl dívat na pořádný obraz a musel jsem dát anténu na TV a využít tamní digitální tuner.
Z rozbočovačem to bude nejspíš stejné, to v tom DVD rekordéru není nic jiného než rozbočovač, navíc bývá aktivní.
Ale asi to dělá jen ten digitální signál, protože analog se normálně převádí beze ztrát. Nebo se to má v tom DVD REC nějak nastavit?
Na analogu menší ztráta nemusí být znatelná, na digitálu je to skokové, ale teď mě napadá, že ten obyčejný rozbočovač by mohl být lepší, ty aktivní v rekordérech mají na digisignál neblahý vliv.
slučovač a rozlučovač signálu slouží (nebo spíše sloužily) k frekvenčnímu sloučení dvou či několika TV pásem, respektivě u rozlučovače je zase oddělily, vy tam nějaké používáte? rozbočovač není to samé co rozlučovač
Možná je to tedy tím, že jsem laboroval s použitím slučovače signálu ! :o)) Je to taková trojúhelníková bílá krabička, kde je jeden konektor s dutinkou (tam jsem přivedl koax ze zásuvky UPC) a proti němu 2 konektory s jehlou ( odtud jsem vyvedl 1 koax do TV a 2. do DVD REC). Co mám tedy zakoupit, abych signál rozdělil do těch dvou přístrojů?
omg, člověče, to pak můžeme zkoumat a nic nevyzkoumáme
pasivní rozbočovače:
ten nejlacinější s-hobby.cz/...
doporučil bych s-hobby.cz/...
nebo s-hobby.cz/...
doplněno 16.12.14 06:42:to co jste používal je pěknej shit, to je takový výrobek, který se vám uvnitř rozpadne po pár manipulacích, doporučuji vyhodit
No nechtěl jsem se ptát na začátku , když jste psal, že některé kanály jsou digitální a jiné analogové, přišlo mi to rovnou jako nesmysl. UPC vám posílá analogový signál (upravený nějakým RF modulátorem nebo převodníkem), z kterého nikdy nebude HD kvalita. Někteří zákazníci (domovní rozvody) požadovali analogový signál z důvodu, aby si nemuseli k TV kupovat STB, ale to bylo u společných antén na DVB-T, nevím jak to je s UPC službou...
Pokud máte pravdu, tak si nedokážu vysvětlit, že z toho kabelu přijímám 2 ČT1, 2 ČT2, 2 NOVY, 2 PRIMY, 2 ČT SPORTY, vždy jednou s nápisem DVT a jednou s nápisem HD vedle jména stanice. A ty HD programy jsou opravdu pěkné !
vysvětlím vám to tedy po lopatě ještě jednou: UPC přijímá signály digitální (z družice), a to jak v HD kvalitě, tak SD kvalitě, ale pomocí RF modulátoru je převede na analogový signál, samozřejmě že i do analogu, který přelouskal ten modulátor, se projeví ta lepší kvalita ve srovnání HD a SD, ale nikdy to NEBUDE originál kvalita digitálnáho HD signálu z družice, samozřejmě záleží na kvalitě modulátoru (převodníku), jak dovede zpracovat signál z digi na analog
doplněno 05.01.15 12:56:no ono to UPC může klidně na různých kanálech posílat jak analogový, tak digitální signál (viz jiné vlákno z některého předchozího dne)
doplněno 05.01.15 12:57:Jo, dky, tak nyní už tomu rozumím. To HD je tam jenom namalované, jak to bylo převzato z té družice!
Jak mi ale vysvětlíte, že z toho tzv. "analogového" signálu, který by měl být v tom koaxu,naladím na tom SENCORU na jeho zabudovaném setopboxu, který by měl přijímat pouze digitální signál, několik stanic?
Možno sa to dá niejako prepojiť,no neviem prečo to riešiš,keď tvoj nový televízor má vlastné nahrávanie,len neviem či na vlastný disk alebo treba pripojiť USB kľúč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.