Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zvolit uhlopříčku Tv

Od: ttt* odpovědí: 11 změna:

Jak daleko je ideální se dívat na tv,chci si koupit novou s větší uhlopříčkou s kterou namám zkušenosti,a tak nemám představu jakou ideální velikost zvolit.díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Takovou, abyste bez problémů dokázal přečíst titulky, ale nemusel při jejich čtení otáčet hlavou *smich* .

doplněno 24.12.14 13:07:

Co bylo špatného na mém původním doplnění odpovědi, že ho bylo nutné smazat?

hodnocení

2x

Přikládám tabulku vzdáleností.

doplněno 08.12.14 17:14:

forum.avmania.e15.cz/...

ttt*
hodnocení

Děkuji za odpověď,za zaslání tabulky.

Kolega Magdom se snažil být vtipný,ale byl spíše trapný.

ttt:
magdonova odpověď má jediná ze všech realný a praktický základ, každý trochu rozumně uvažující jedinec pochopí, že maximální vzdálenost je daná tím kdy člověk ještě vnímá detaily a jako příklad můžou být dobře a pohodlně čitelné tytulky a minimální vzdálenost je daná tim aby zrakem obsáhl pohodlně celý obraz a nekroutil hlavou jak na tenise. Být tebou tak se mu omluvím. Ono je jednoduché slepě věit nějakým tabulkám, ale ono si stačí všimnout, že jsou mezi nimi rozdíly a tabulka od Panasonicu je obzvlasť komická, kdyz je tam pozorovací vzdálenost na centimetry přesně *smich* *smich* *smich*
doplněno 09.12.14 17:46:

Komu není rady tomu není pomoci, takových tabulek na netu je HAFO a není problém si je vygůglit, ale myslím že vždy je nejlepší si pozorovací vzdálenost určit podle sebe. Řešilo se to zde mnohokrát a vždy bylo krásně vidět, že i taková 3,14čovina jako pozorovací vzdálenost / úhlopříčka je dost indivudální, ale holt jsou jedinci co se bez tabulky ani neuprdnou *smich*

ttt*
hodnocení

Řekl bych že na omluvu není důvod.Myslím že tabulka jako jakysi základ bohatě stačí.Ostatní zž nechte prosím na mě,pokud Vás nepoprosím o radu.

Tady na poradte je hodně rozumbradů,ale někdy s těch Vašich odpovědí,vyjádření neni člověku jasné co tím vlastně myslíte.

monk
hodnocení

1x

Takové teoretické sledování nejakých tabulek není ono. Zajdi si do obchodu, odkrokuj si od tv příslušné metry a zvaž sám odkud je ti libo tv sledovat. Někdo čumí na tv doslova z metru a někdo by málem křeslo přenesl až někam k sousedům...

stirecek*
hodnocení

0x
Kup klidně 150tku. Tituky krásně přečteš aniž bys u toho kroutil hlavou.

hodnocení

0x
Podle mě radite špatně, pokud si koupi 150tku a nemá hd zdroj signálu např. Z kabelovky, je to celé k prdu.nebude se dat na to koukat.už něco pamatuju s byl jsem kdysi v sony v brně, a tam běžel fotbal na sd kvalitě na obri tv. Nedalo sr na to koukat.

hodnocení

0x
Zase blbost, v prodejnách často promítají blueray smyčky,obraz je špičkový, bohužel doma bude obvykle horsi, díky kvalite prijmaneho signálu.

skolak*
hodnocení

0x

Já mám 106 cm a koukám ze 4,5 metru a je to tak akorát. Jít blíž už by mi asi vadilo.

106 cm mám na vzdálenost 3,5 metru. A jsem si jistý, že další TV beru 55" (140cm). Když jsem jí přinesl domů a vyměnil za uhlopříčku 35cm málem jsem se z toho zbláznil. Koukal jsem na to hodinu a bobtnal a chystal se druhý den jí vrátit. Byl jsem líný a po týdnu jsem si říkal, že je to ono... teď vím, že je malá. Tím chci říct, že zvyk dělá hodně.

Kolik lidí se kouká na plátno (doma) cca 4x2,5m? = uhlopříčka 5 metrů ze vzdálenosti více než 4-5 metrů? Neznám. A že by se na to dívalo špatně? Asi je to o zvyku a potřebách každého. Nikomu nic nevnucuju, jen pár postřehů k zamyšlení.

Samozřejmě kvalitu obrazu je důležitá, protože na malé uhlopříčce kostičky nejdou tolik vidět a obraz se pak může zdát lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]