Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externi baterie pro lepsi vydrz telefonu

Od: nikolka098* odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jaký princip funguje externí baterie? Pokud jsem správně pochopila, tak je to jakoby přenosná nabíječka s větší kapacitou a měla by prodloužit výdrž telefonu? Mám telefon s 1650mAh a výdrž je šílená, to ho nijak nezatěžuji ani nehraji hry. Máte s tím někdo zkušenost? Díky za odpověď.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, funguje jako nabíječka s tím, že buď jí necháte připojenou trvale, nebo si baterku v telefonu "přinabijete" pokud jej máte zrovna v kabelce.

hodnocení

0x
m.mobilmania.cz/...
Tip na dobrý kompromis cenavýkon.
Pozor - představa, že baterií 1600mA dobiješ powerbanku 1600mA do plna je blbost. Dojde jen k vyrovnání kapacity takže v obou bateriích bude teoretických 800mili. Ani elektrický proud neteče "do kopce ".

totak:

nemáš úplně pravdu, powerbanky obsahují step-up měnič, který udržuje konstantní nabíjecí napětí a udržuje jej dokud z powerbankové baterky nevycucá její kapacitu. Takže kapacita powerbankoé baterky je využita téměř celá, to co se nevyužije padne na běh toho měniče a moc toho není, protože tyto měniče mají hodně vysokou učinnost.

Dík za doplnění. Chce se to ale před nákupem ujistit, že tam ten měnič ve specifikaci je. Zrovna včera mi jeden čínský e-shop nabízel powerbank za 1.49 dolaru. Při čtení popisu z toho vylezlo že neobsahuje akumulátor :) Jak znám čechy tak toho za chvíli bude plný aukro. Protože když je něco skoro zadarmo tak se po tom skočí bez rozmyslu. Strčej do toho 2000mA tužkovku a hurá s tím na trh. Pochybuju že do toho číňan ten měnič dává. ( I když tam nějaká elektronická střeva nafocená byla.)

totak:

ten tvůj způsob by fungoval jen kdyby baterka telefonu byla vyvedena na konektor nabíjení a ty si k tomu připnul powerbanku jako přídavný článek, protože tomu tak není, mobil má nabíjecí obvody v sobě a požaduje dnes už většinou 5V napájení, tak powerbanka musí těch 5V poskytovat. Už jen kvůli tomu, že těžko naskládáš z článků 5V , tak se nějaká stabilizace musí použít a protože je vhodné aby se aku v powerbance vypnul na svém minimálním napětí, je z hlediska využití kapacity nejlepší stbilizovat pomocí STEP-UP stabilizátoru, který z jednoho Li-XX článku vyrobí 5V.

stirecek*
hodnocení

0x

aliexpress.com/...

na celý měsíc :)

doplněno 05.12.14 17:16:

Lze i solární

aliexpress.com/...

praivo*

To jo... Skutečná kapacita je tak 5-8 Ah. I teoretický limit při daném prostoru pro článek (který je využit tak z 2/3) je asi 10-12 Ah. (Vím co píšu, chvíli jsem ji měl, jen bohužel nemám fotky vnitřku.)

stirecek*

Na nouzové dobití to stačí. Spíš bych preferoval novou baterku do mobilu, ta stará se jí může vybíjet rychle. Novou baterku jsem kupoval nedávno do svého mobilu, stála 6usd. Zatím ji mám v šuplíku, stará se nějak vzpamatovala. Ta nová měla po měsíci 98 procent.

Já to řeším tak, že mám dvě baterky a vyrobil jsem si nabíječku na samostatnou baterku. Pokud se mi stane, že akumulátor v mobilu dojde, mám při sobě tu rezervu a vyměním jí. Pak doma dobiju jednu v mobilu a druhou v té nabíječce. Na další den jsem zase plně vyzbrojen.

stirecek:

to není pro mobil, s tím se dá vypomoci při zimních startech, nebo při kleklé autobaterce *smich* *smich*

privo:

rozměry jsem nezkoumal, ale nepřeháníš malinko?

praivo*

Nepřeháním, počítal jsem to, uvnitř na 10+ Ah (při 3,7 V) opravdu místo je. Ale každá je uvnitř jiná:

praivo:

tak možná jo, jestli budu mít čas a náladu tak si to prověřím, ale ne nadarmo se dnes udává kapacita v mWh, ono je sice hezké, že prodejci uvedou kapacitu vnitřního aku v mAh, ale powerbanky dávají díky step-up měniči 5V a ne 3,7V a pak je informace o kapacitě aku malinko zavádějící...

praivo*

Kde jsi viděl kapacitu v mWh? Já ještě nikde. A navíc, když píšou "mAh", tak to chápu jako mAh... Nakonec když nabíjíš aku se stejným napětím, byť přes dva měniče, tak to zase tak zavádějící není. Na těch měničích se zas tak moc neztratí a když víš, že máš v mobilu třeba 2,5 Ah a koupíš si tohle, tak ten mobil čtyřikrát nabiješ, i když naposled už možná ne naplno. Kdyby se kapacita udávala ve Wh, tak by to jenom mátlo lidi.

Kapacita Li-XX aku do kamer a foťáků se u některých výrobců označuje v mWh a nejde o ztáty na měniči, ale o to kolik mAh to dodá při určitém napětí. Pokud mám powerbanku vybavenou článkem 3,7V a má XXXmAh a step-up měnič na 5V tak asi údaj o mAh tomu už neodpovídá, těch miliapérů za hodinu musí dát zákonitě méně ;)

praivo*

Samozřejmě. Ale v případě mobilů má zdrojový akumulátor 3,7 V a nabíjený také 3,7 V, tudíž není třeba nic přepočítávat a to, co v praxi neodpovídá, jsou jen ztráty.

To máš vlastně pravdu *palec*

bbbb
hodnocení

0x

Telefon co nemá výdrž je na ho... Když už telefon tak s pořádnou kapacitou baterie protože vybitej mi moc neposlouží.

bbbb
Podle tebe se baterie s pořádnou kapacitou nevybije?
Každá baterie /akumulátor/ se vybije. Slabá dříve, "pořádná" o něco později.
Odpověď, co nemá logiku a tazateli nepomůže, je na ho...
bbbb

Chtěl jsem tím říct že kapacita baterie je pro mě důležitý parametr když už kupuji přístroj tak očekávám že taky vydrží. Nepsal jsem že silnější akumulátor se nevybíjí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]