Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevíte, co žere takový malý přimotop, mluvím o spotřebiči velikosti kancelářského ventilátoru, má funkci chlazení foukáním na léto a na zimu funguje i jako přímotop, jelikož přebývám spíše v jedné místnosti, tak si to vždycky zapnu a neštvu se s kamny, prodraží se mi to? nevím kolik žere, vzadu je jen že je na 230W 50 Hz a výkon má 2 KW, ty dva KW to snad nežere... Tady je otázka, prodraží se mi topit takto? když jsem stejně jen v jedné místnosti? samo že není nad to si zatopit dřevem, ale okolo toho je lítačka. Díky
Prodrazi se.
na plny topny vykon zere onech 2000W. tzn za hodinu propali 2kW, coz (dle tarifu) muze byt klidne 10Kc.
Priklad:
Topite s tim prumerne 5 hodin denne, takze za mesic vas topeni primotopem prijde na 5*30*10=1500Kc.
To vse ya predpokladu, ze s topite s primotopem na plny vykon. Vetsinou mivaji treba regulaci a az nejvzssi stpen zere tech 2kW. Nizsi stupne zerou mene.
Díky, zapnu to sem tam na 2-3 hodinky, dejme tomu 2x týdně, když se mi vyloženě nechce topit, byl to jen takový nápad, tak jsem se raději zeptal tady a vidím, že by se mi to asi dost prodražilo
no jestli to používáte, tak jak říkáte, tak bych si stím hlavu vůbec nelámal, ale jestli chcete trvale topit, tak bych si pořídil pevně připojený přímotop nebo akumulačky a zažádal si o přímotopnou sazbu (D45), tam vás 1 kWh vyjde na necelé 3 kč, ale určitě to nežere trvale ty 2kw, přímotop má regulaci, jak vytopí na nastavenou teplotu, tak se vypne, až teplota zase klesne tak zase zapne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.