Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokovaná micro sd karta

Od: frkotou* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dal jsem si v mobilu nokia 6300 heslo na paměťovou kartu a zapoměl jsem ho. Když ji dám do čtečky, tak počítač hlásí, že tam není. V jiném mobilu se nezobrazuje a ani v tabletu ne. Nevíte, jak ji naformátovat, aby fungovala?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Nemáš ji zamčenou tím čudlíkem na boku,to ochrana proi smazání.

frkotou*
hodnocení

Ne, na micro sd kartě čudlík není a navíc já si ji zablokoval heslrm, které jsem zapoměl.

doplněno 30.11.14 21:54:

*heslem

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a co to zkusit formátovat pod OS Linux - např. s Live-CD s OS Linux? Není to jistota, ale třeba by to OS Linux uměl. Zdravím!

doplněno 30.11.14 22:32:

To heslo je asi zapsané v MBR na kartě. Snad se pokusit o zformátování karty (vložené do adaptéru USB) v TV, která umí nahrávat na flashku v USB. Taková flashka se většinou musí v TV nejdříve zformátovat, potom ji sice nerozpozná OS Windows, ale OS Linux by měl. A jestli ji OS Linux načte, tak už by ji měl i zformátovat (třeba na FAT32).

frkotou*
hodnocení

Právě jsem zkoušel slax, ale tam to nešlo, tak ještě jdu zkusit ubuntu.

frkotou*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]