Nejste přihlášen/a.
Uvažuji o koupi tabletu pro syna, který jde příští rok do první třídy. Nevím, zda koupit tzv. dětský tablet, který má předinstalované jakésy aplikace, nebo investovat do normálního tabletu a nějaké výukové programy stáhnout?
Díky za rady.
Tak malému dítěti bych tablet nekupoval. Má si užít dětství s ostatními dětmi a ne mít obličej přilepený k tabletu.
Já bych prvňáčkovi taky tablet nekupoval. Ale když už, tak místo neznámé značky bych volil třeba tento: tablety.heureka.cz/...
Tablet pro předškoláka a prvňáka je prima věc. Rodiče se mohou ukázat, že na to mají a dítě s tím může machrovat před spolužáky a kamarády. V tomto věku má tablet málokteré dítě v kolektivu. Vaše ohromně "stoupne v ceně". Nevěřte tomu, že ho nejvíce zaujmou výukové programy. Místo hraní si spolu a s hračkama, bude to Vaše dítě pařit nějakou hru a ostatní na něho budou při tom se zájmem koukat, případně žadonit o půjčení. Ať to bude doma s kamarády nebo ve škole. Miluju tato dítka a jejich rodiče. Díky nim, když si to toto dítě vezme do školy, tak o přestávce místo, aby si děti spolu hráli a hlavně svačili, jeden paří a ostatní čumí. Svačiny a pití se válí v aktovkách. Tím, že to dítě dostane od rodičů, je to vlastně jeho a dle svého úsudku si s tím může hrát kdykoli.
Nemám rád a nechápu rodiče, které koupí svému dítku tablet nebo i mobil v předškolním a ranně školním věku (1. a 2. třída). Něco jiného je půjčovat kontrolovaně a občas dítku doma svůj (rodinný) mobil nebo tablet, proti tomu nejsem. Dnes je prostě taková doba a i ovládání přístrojů je dobrá dovednost.
Už jsem se jednou na tomto webu zmínil o problému, kdy jsem koupil tablet na cestu na dovolenou - od té doby máme 2-3x týdně velký problém dostat mladšího kluka (3 roky!) od tabletu, který zrovna někdo špatně položil na viditelné místo. Když máme hlídání a babička mu tablet dá, není možné mu jej bez křiku a dalších 3 hodin odporu odebrat, někdy řve ještě druhý den ráno...
Přikláním se k většině - NEKUPOVAT!
A pokud si nedáte říct.. vykašlal bych se na všechny zdejší návrhy, prostě jen koupil ten nejlevnější možný! V Tescu či někde ve výprodeji obyčejnou šunku za 600,-... Když se rozbije, můžete reklamovat. Když se nerozbije, brzo se vybije nebo bude hrát jen základní hry.. Vždycky máte důvod před dítětem vypadat líp se slovy "já to zkusím opravit" než "už to nech a pojď..."
Jsem "stará" bába a taky mám kopřivku, když se i předškolním dětem kupují telefony, tablety... Pokrok nezastavíš, vlastní zkušenost je ta, že moje vnučka (5 let bude mít v dubnu 2015) má několik telefonů a dva tablety pro děti k ničemu (dárky od rodiny), už téměř rok má klasický mobil LG s telefonem co ho sestra vyměnila za lepší, umí telefonovat, fotit a fotku uložit, pouštět hudbu a občas hraje cestou v autě hry. Neumí číst a psát ale ví jaké číslo má děda, babička, táta a máma, je naučená prozvonit a zavoláme ji zpět. Myslím, že i ten tablet se bude brzy kupovat. Dětský bych určitě nebrala. Dnešní děti (nevím, zda je to správné) umí na telefonu, počítači víc než my "staří".
Dobrý večer, dcera dostala normální androidový tablet když jí byly čtyři, na hry a filmy, když jezdíme dlouhé trasy autem k rodičům, předtím měla dětský tablet od Vtech, který stál stejně jako ten s Androidem a teď leží doma, za mě rozhodně normální tablet! Na něj kvalitní obal, kdyby náhodou a je to
Já bych osobně prvňákovi NIKDY tablet nekoupila, pořád chodím na základku do 9. třídy a deváťáci mají na starost prvňáky, vždycky když přijdu za svým prvňákem pořád mluví jenom o minecraftu a PSP, asi čtvrtina dětí má dotykáče a třískají s nima o zem, že jim rodiče koupí lepší. Já např, 1. mobil dostala až ve 3. třídě a měla jsem tam jenom volání a sms, něměla jsem ho na hraní, ale kvůli tomu, že jsem ho potřebovala. Věřte mi, že vaše dítě, jakmile dostane tablet, už ho od něj neodtáhnete, zbavíte ho tím těch pár let, kdy si kluci hrajou s autíčkama a hrajou si na spidermana. Když už je to nutné, kupte radši ten dětský, bude stačit a budete mít větší jistotu, že se s ním nebude předvádět někde ve škole s hrama. A k čemu tomu dítěti budou ty naučné aplikace?! Ty věci ho máte učit vy a ne tablet ! Myslíte, že se bez toho tabletu neobejde? Asi všichni co sem něco píší dětství zvládl bez tabletu a jsou za to rádi.
Doma mame 2 kluky 8 a 4r.Pred 2 roky jsme koupili tablet a rovnou drazsi, kvalitni.Zadny detsky tablet jsme nechteli ani nahodou.Vse stahujeme z internetu.Je tam milion aplikaci, her, uceni pro kazdou vekovou skupinu, takze i nas 4 letak je totalne unesen a stejne tak i nas tatkaJeste z nasi zkusenosti bych volila vetsi velikost na hry deti atd.Manzel tehdy chtel mensi, ze to staci,ale ja trvala na tom co mi bylo uz tehdy radeno prave na netu, ze vetsi velikost je lepsi na hry aj.a dnes i manzel potvrdil, ze vetsi tablet je mnohem lepsi jak pro deti, tak i pro nas dva..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.