Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, scháním tablet a rozhoduje se mezi Sony Xperia Z2 tablet a iPad Air 2. Nevím co koupit Potřeboval bych to na internet, hry, filmy... prostě všechno co uživatel potřebuje
Jaký je váš názor?
Tak třeba já mám sice IPhone 6 64gb a nemachruju s tím. Někteří lidé včetně Vás si myslí, že Apple je jenom na machrování, tak to si můžete jenom myslet. Pokud někomu vyhovuje zasekaný android nebo Windows tak proč ne, proti gustu žádný dišputát.
Pokud nechceš zešedivět při řešení chyb android systému, jeho totální neodladěnosti, nulovou šanci altualizace, žadmé řešení bezpěčnostních děr tak android, pokud chceš kvalitu, dáš za ni něco navíc a nechceš se bát příhlasit do meilu či ebanky a nestrachovat se zda nepřijdeš o hesla nebo se nestaneš členem spam systému a nechceš slyšet vrzání kup jablko...android jedině největšímu nepříteli a blbům co to nikdy neměli ale umí stále plivat...
ipad má pouze 3 jádrový procesor a to až teprve v poslední verzi a světe div se neseká se tam přechod mezi plochama jako na 4 jádrech andoroidu...to je jen na okraj asi první věc co tě na rpodejnách přivítá...
Druhák, každý kdo měl v ruce ipad ti řekne že je to chtěnechtě plynulejší než vícejádrové a víc oRAMkované android placky, ale to je to možná individuální, daˇza uzavřenost je odladěnost...
Nakonec pokud su budeš chtít honit ego nad čísly tak ano, ipad je ve všech testechy prakticky výkonější ač má menší počet jader, tudíž menší spotřebu atd...
PS: Nebojím se, jen řeší problémy které způsobí aplikace "oficiálně" dané na playstore, to že je tam kupa aplikací na kradení údajů, přeposílání zpráv a jiné svinstva to je realita a lehce neznalý uživatel tedy začátečník si appku na svícení stáhne a prostě netuší že tím "ano" odsouhlasil přístup o zpráv, do menu, do nastaveí, do hovorů, do světa internetu atd..
To je věc která se mi strašně nelíbí a netuším proč ji google dávno neošetřil, narozdíl od apláckých appek ty androidí nefungují a pak to prostě každej odklikne se slovy "no jo, ale mě to bez toho nechtělo jet" ... to je asi na adroidu ta nej věc, ač s lolipopem mám ještě minimu zkušeností...
Vyber si jak chceš ty, jinak na 4 jadrovem procesoru co ten tablet ma jezdi Android naprosto plynule.
Tady máš porovnání podle meho gusta.
Sony Xperia Z2
Procesor 4 jádrový
Takt procesoru 2 300mhz
3 GB RAM
+ Voděodolnost
Ipad Air 2
Procesor 4 jádrový
Takt procesoru 1 500mhz
2GB RAM
+ iOS má v jádře nastavené, že aplikaci kterou právě používáš, tak tý dá velkou prioritu
a ostatním minimalizovaným procesům dá nízkou prioritu = lepší běh systému
PS: Hangar, bát se nemusíš, stačí nečíst ty reklamy na antivry
doplněno 02.12.14 12:12: Mam Lenovo IdeaTab A8 50 za 3,5k, android kitkat a zadnym sekanim netrpi ani nahodou, takze mi prijde blbost ze se seka 2x lepsi kousek, samozrejme kdyz si uzivatel instaluje cistice a antiviry a nedokaze stravit 5min zivota v nastaveni, tak za to system uz nemuze...Zajímalo by mě naco děláš 2 vlákna
Nechápu ty, co tady tvrdí něco o zasekaném Androidu. Evidentně ho nikdy neviděli. Já mám Nexus 7 II od Googlu, nyní již s Androidem 5.0 a naprostá spokojenost. Rozhodně žádné lagy nebo záseky.
Naopak iOS postrádá spoustu věcí, které již dnes má Android v základu, namátkou nedořešený multitasking, neuniverzální konektor (Android používá klasický microUSB), Appstore, kde je snad vše placené atd. atd.
Takže za mě Android, tedy zmíněný Sony tablet. Jinak doporučuji všemi deseti Google Nexus 7
Píšete nesmysly v AppStore jsou placené a spousta neplacených aplikací a her. Hlavně mě vadí nepodpora Flashplayeru. Třeba já jsem měl kolikaterý telefon s androidem a vždy sekal(to byly telefony nad 10 000Kč). Bratr má LG G2 a taky se mu seká, zajímavé, že? Tablet jsem sice ještě neměl(pošilhávám sice po NVidia Shield tablet), ale tam to bude podobné.
Opět musim vkročit do téma. Podpora Flash playeru neni u Androidu? Aha, proto hraju slovní fotbal na Android s Kitkatem.
Stačí si stáhnout skvělí prohlížeč Doplhin který je rychlí, a po spuštění hry na internetu co potřebuje flash player automaticky nabidne stažení upraveného flash playeru v nastavení musíš mít zapnuto Dolphin Jetpack (Automaticky je zaplí po nainstalovaní) stačí číst na googlu chlapče.
doplněno 04.12.14 12:47:Ten prohlížeč je vážně rychli, a k tomu nabízí, že např. když kliknete na takovy kolecko, a v nastaveni mate nastaveny např.
že když tam namalujete gesto např G (mužete malovat jaky chcete) tak vas to přesměruje na google.cz prostě luxus
Sior: naučte se číst, já jsem psal, že iPhone nemá podporu flashplayeru a vlastně iPad taky. Já vím taky, že telefony s androidem flashplayer mají. Takže ještě jednou, naučte se číst a pak něco piště. Konec chlapče
Měl jsem pocit že rok dva zpět android jako takový byl oficiálně odříznut od anroidu, takže oficiální podporu flash v androidu nemá, a jinak dostat ho tam pomocí aplikace...no dostali ho aplikací do ipadu a je to velmi kladně hodnocená app.
A jo i v tom prohlížeči na ios s flashem jde vše velmi rychle, takže pdopora falshe není a hotovo a to ani na jedné platformě...ano gesta s prohlížeče opera ukradli asi už všechny alternativní prohlížeče to není žádná novinka.
Nakonec ta vtipná vložka ža má android běžný USB, tak hlavně že win tablety používají sériový port
Sériový port používají i Androidí tablety - Universal Serial Bus... (jestli myslíš COM, ten jsem zatím nikde neviděl, prosím uveď příklad). A microUSB místo jakéhosi vlastního, i když možná lepšího, konektoru není na škodu třeba při potřebě půjčit si od někoho nabíječku nebo datový kabel, případně to někde narychlo sehnat
Už iOS standardně (bez dalších aplikací) nabízí režim "Mass Storage" (vyměnitelné USB úložiště)? Android to umí a umí to i všechny ostatní mobily s USB, co jsem kdy měl, včetně "hloupých"...
Mám čínský mobil s Androidem za cca. 2.500 Kč (před rokem), Android 4.2 a žádného sekání jsem si nevšiml, AnTuTu skóre skoro 21k a v Epic Citadel zvládne 47 FPS. Umí 6× tak drahý iPhone aspoň čtyřnásobek?
doplněno 04.12.14 18:36:iPad/iPhone bych si koupil jen pokud bych chtěl mít doma celý jablečný "ekosystém" (mobil + počítač + tablet + notebook). Pak by to mělo smysl. Ale nevidím důvod mít z těchto věci jen jednu.
Takl to nevím co s tím bratr dělá, protože já mám rovněž LG G2, vytěžuji ho na maximum a ani jediný zásek nebo lag. Bratr zřejmě provedl root a pak nějaké zásahy, kterým moc nerozumí a pak je to jasné... LG má obecně odladěný systém a navíc G2 má výkonu na rozdávání...
Takže buď kecáte, aby jste podpořil svou myšlenku nebo bratr udělal nějaké zásahy, které to ovlivnily. A pak ano, toto by u iOS nebylo možné, protože to je uzavřený systém bez možnosti úprav...jenže uživatelské změny nejsou vlastností systému, že...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.