Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JAKOU ZNAČKU TV?

Od: kokojacek odpovědí: 17 změna:

chci koupit led tv 55" za rozumnou cenu.Poradí někdo jakou značku.Můžu vědět jaký máte názor na značku Changhong.Děkuji za radu

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Asijský televizor Samsung mě zklamal.Nyní mám TV evropský Blaupunkt.Tak uvidím-.Zatím 5 let záruky.

JABRAKA

2kedar*

Jste si jistý, že Blaupunkt je ještě evropský.?

Nedávno jsem koupil mobil Nokia 220, čučím na krabičku a co tam nebylo...

"made in Vietnam".. *bzum*

Dnešní svět je postavený na hlavu.

jabraka*

To máš správnou pochybnost,dnes jsou skoro všechny televizory spíše asijské,Ten můj je zcela jistě vyroben v Německu.

JABRAKA

bruk600*

"zcela jistě" - věř a víra tvá tě uzdraví :-D ;), ;)

2kedar*

Tureckýma rukama z čínských součástek.

Dnes už mě nic nepřekvapí. *smich*

og9j5l5dy

Jak se říká "Věř a víra tvá tě uzdraví"

Blaupunkt dopadl stejně jako Grundig, Thomson, Telefunken, Finlux a mnoho dalších firem, že samotnou značku koupila nějaká investiční skupina.

Blaupunkt patřil pod Robert Bosch do roku 2008. Poté značku prodal. Po roce 2011 je veškerá produkce mimo evropu.

Něco z oficiálních stránek

The 2011 take-over effectively left Blaupunkt as a managed brand name with all production outsourced to China, with virtually no Bosch era products still under production. The original Blaupunkt factories within the EU are now owned and operated by Bosch, used exclusively to produce 24V AV equipment for coaches and the like, with products simply branded as Bosch rather than Blaupunkt, and 12V OEM production for automotive manufacturers such as Opel.

bruk600*
hodnocení

2x

Toto nemá cenu už nijak moc řešitt, protože se to vše dělá v několika málo továrnách někde v Asii a to bez ohledu na značku pod kterou se to prodává. Changhong je jeden z největších Čínských výrobců - největší světový trh a tak nelze předpoládat, že by nebyli schopni vyrobit slušnou tv, protoře i tam panuje tržní hospodářství a nikdo by jim to už nekupoval. Ono si musíme zvknout na to, že z Číny už nejde jen mizerný šmejd, ale zapracovali na kvalitě a už umí i vyrobit obstojné věci. I něteré ryze Čínské firmy se drou mezi uznávané značkové výrobce, např. Xiaomi, Maxxis ...

au1
hodnocení

1x

Vidím že spousta lidí nemá moc páru o tom jak funguje trh a výroba televizí :) Loni u nás ve firmě končila po 5ti letech výroba TV Sony, mají celosvětově velké problémy v divizi televizí (čemuž se ani nedivím). Za tu dobu jsem ledacos pochytil, a měl jsem možnost osobně porovnat i výrobu v Číně a v Mexiku. Vězte tedy, že všechny komponenty pochází z Číny, ať je TV smontovaná kýmkoliv kdekoliv. Na vše jsou tabulky, normy, tolerance... záleží vždy na specifikacích výrobce, jaký výrobek vyleze na konci procesu z linky :) Pokud v papírech od výrobce vyčtete z norem "chrlete zmetky", tak je prostě budete chrlit. Mimochodem v ČR se vyrábí spousta značek TV včetně Changhong, má myslím fabriku někde u Pardubic. Z těch značek co tu padly bych doporučil asi LG, ti mají celkem přísně nastaveny podmínky pro výrobu a požadavky na vysokou výslednou kvalitu. Nicméně na "blbý" kus můžete narazit u jakékoliv značky. Určitě být vámi objednávám přes internet, kór pokud chcete např ten Changhong, je tam možnost vrátit zboží do 14ti dnů bez udání důvodu. Může se vám totiž lehce stát, že obraz nebude tak pěkný jako by jste očekával, nebo že vám reproduktory rezonují.

figurek*
hodnocení

0x

Značku Changhong neznám a proto bych vám radil nekupovat rychlokvašky. My jsme si takto koupili televizi Gogen, tehdy začínající značku, protože jsem si tehdá myslel, že všechny televize jsou na jedno kopyto. Už si to nemyslím.

Náš Gogen skončil chvíli po záruce a šel do sběrného dvora. Od té doby jsme věrní značce LG. Už jsme koupili celkem tři, zatím všechny bezproblémově fungují.

stan33
hodnocení

0x
Značka tv je spíše taková srdeční záležitost-Já kupuju Panasonic protože zatím žádný neměl poruchu a menu je z mého pohledu logické, ten Changhong má pokud se dobře pamatuju nějakého recenze kde je zmiňováno že parametry super ale ovládání a menu zmatené a špatně ovladatelné. Každopádně vzhledem k příchodu dvbt2 bych do toho neinvestoval moc.

Přesně tak...někomu to je úplně šumák a koupí první co se mu líbí a jinej to má srdeční záležitost. To samý to je s čímkoliv jiným, auta, telefony atd.

Já kupuju Philipse. Měl jsem asi štěstí na extra špatný kusy u LG, se kterými mám jen ty nejhorší zkušenosti. Něco podobnýho ted mají naši mladí se Samsungem.

Ale Philipse mám už celkem třetího a od prvního zapnutí chodí již několik let jako hodinky.

honzacz*
hodnocení

0x

Sharp nebo Panasonic, stále si jakž takž drží kvalitu.

esme*
hodnocení

0x

Všechno se vyrábí v Číně nebo ze stejných komponentů, což znamená že řešit jakou značku je jak ptát se jak zaručeně vyhrát v loterii.

Soustřeďte se na hodně prodávané starší modely, co mají hodně recenzí; pokud se model nepovedl, bude to zřejmé. Pokud se povedl kupte jej, pokud možno s co nejdelší zárukou v ceně, objednejte přes net, vyzkoušejte, a doufejte že budete mít štěstí na kvalitní kus. Nic praktičtějšího asi nevymyslíte, pokud vám jde o cenu.

esme:

je to nehorázná kravina, v dnešní době kdy patří TV do koategorie vyloženě spotřebního zboží je hledání nejpovedenějšího a nejméně závadového modelu ztráta času, záruka, případně přikoupování delší záruky je házení peněz do kanálu.

Zajímavé je že všichni jste obklopeni počítači, 99% komponent je z Číny a zdaleka se to tak neřeší jako cokoliv jiného, prostě už si zvykněte že Činské výrobky se dostávají na přijatelnou kvalitativní úroveň a budou ještě lepší, stejná historie jako s Japonskem po 2. světové válce, pak s Koreou...

esme*

Vy jste mi nějaký odborník, a ještě kultivovaný a galantní. :-D

Pracovala jsem v obchodě spřízněném s prodejem elektrospotřebičů, a takhle to dělali profíci, když vybírali pro sebe. Samozřejmě pod pojmem "starší model" míním model starý cca rok; prostě nevybírat z neověřených novinek, ty kupují jen kavky; navíc bývají i notně předražené.

Záruka je samozřejmě míněna ta co je v základní ceně - ano, i ta bývá někdy delší než povinné dva roky, při ceně srovnatelné s konkurenční. Jen je třeba hledat.

V zemích kde neexistuje zákonná záruka je zboží znatelně levnější, kdo trpí stihomamem, že co si koupí to se mu musí porouchat, si záruku může přikoupit. Číst recenze je ztráta času, téměř 99% je jich nic nevypovídajících.

hollajs
hodnocení

0x
Dden. Po mých zkušenostech preferuji značku LG...vyváženost mezi kvalitou a cenou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]