Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásuvky v Kanadě

Od: instalater* odpovědí: 8 změna:

Zdravím . Na jaře jedu do Kanady BC a na Aljašku. Dočetl jsem se že tam jsou zásuvky 120v 60Hz . Já potřebuji hlavně nabiječku na mob. a baterky. Také jsou tam jiné zásuvky a zástrčky. Vím že existují různé redukce , ale co s tím napětím? To redukce neřeší. Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mrkněte na štítek s údaji na nabíječce. Dnes už jsou nabíječky univerzální. Mám nabíječku na Samsung, tzv. cestovní(lehká) a vstupní napětí je 100-240V. To samé cestovní Nokia. Jen starší (těžká) nabíječka s trafem uvnitř je jen na 230V.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Většina nabíječek má vstupní napětí 100 - 240V a 50 - 60Hz.

zasuvky.hw.cz/...

hodnocení

0x

No zasuvky uz zodpovezeny byly a ted jeste zkontrolovat zda nam tam bude fungovat mobil forum.mobilmania.cz/... .

instalater*
hodnocení

Zdravím . Všem moc děkuji . Super. Vzal jsem lupu a na štítku opravdu je 90- 240 a na nabiječce 100 - 240 . By mně nenapadlo že to funguje v takovým rozsahu. ( omluvte amatéra) .

Dobrá připomínka i k mobilu. Ptal jsem se asi před měsícem když jsem prodlužoval smlouvu a řekli mi že u mého telefonu to není problém. No ale ještě si to raději ověřím z jiných zdrojů. Z mého telefonu se normálně do Vancouveru dovolám , ale to je asi o něčem jiným. Děkuji.

luke237

Nabijecky se delaji univerzalni pro vsechna napeti a frekvence pouzivane ve svete, protoze pak vyrobce nemusi resit, jakou nabijecku pribalovat k te ktere konkretni krabice ktera jde do urcite zeme. Maji jen jednu kompletni krabici a tu muzou poslat kamkoliv ve svete a bude to tam fungovat.

To, ze jsi se dovolat z CR do Vancouver neni vubec zajimave. Uplne neco jineho je dovolat se s tim samym telefonem z Vancouveru do CR :) Zalezi, jestli tvuj telefon je Quad-Band (tedy celosvetovy, vetsina modernich drazsich telefonu je), nebo je jen dvoupasmovy (evropsky, dost levnych telefonu).

Ve Vancouveru nepouzivej ceskou SIM kartu. To by jsi se nedoplatil. Kup si tamejsi predplacenou kartu. Nebo jeste lepe, pripoj se na WiFi a volej pres Internet *smich*

instalater*
hodnocení

luke - děkuji . Mně tady ta technika nic neříká. Před 2 týdny jsem si dokonce pořídil moji první televizi . A to jenom kvůli vnoučkovi aby se mohl dívat na pohádky. Na PC jenom základ a to ještě mizerně. Anglicky taky neumím , ale o to bude větší sranda. Jedu si tam splnit svůj dětský sen.

luke237

Podle toho, co pisete, se asi budete pohybovat nekde podel pobrezi? Nezminujete Yukon, takze na Aljasku asi budete cestovat z BC.

BC a Aljaska jsou strasne ridce obydleny a mimo zastavena uzemi je to uplna divocina. Pokryti obou statu mobilnim signalem je oproti tomu, co clovek zna z Evropy, zanedbatelne.

Pred odjezdem si vyndejte sim kartu, jinak vam mohou byt hovory a SMS smerovany na vas telefon i do zahranici a to stoji hodne penez. V Kanade si kupte predplacenou SIM kartu a s tou volejte do Cech, jestli musite volat. Jak jsem ale psal, nejlepsi je si nechat od nekoho nastavit telefonovani pres Internet. Takove hovory mohou byt uplne zdarma (kdyz ma druha strana take Internet, nejen doma, ale i v mobilu) nebo velice levne (pokud volate na klasicke telefonni cislo (at uz pevna linka nebo mobil).

Jedete tam za rybolovem, horskou turistikou nebo obecne divokou prirodou?

instalater*
hodnocení

Děkuji za dobré připomínky. Mobil jsem spíš uvažoval v případě že bych potřeboval pomoc. To se doufám nestane. Yukon je velice lákavé , ale mám strach se pouštět až tam. Vše se ale může změnit. Ke konci jsem zamýšlel navštívit park Glacier , kde je můj bratranec správce. Byl u mne před rokem na 14 dní. Ale ta jazyková bariéra - problém. A on asi nebude mít čas se mnou někde cestovat. Ještě musím prostudovat vlaky , autobusy . Potom z Vancouveru do Nelsnu jsem uvažoval půjčit si auto. Proč tam jedu? celý život jsem poslouchal o své rodině v Kanadě. Četl o tom knížky A tak jsem to pořád studoval na mapě a přemýšlel jak tam asi je.Bohužel ti co uměly po našem už většinou umřely. Teď jsem pochopil že je poslední chvíle , kdy to můžu vidět a zažít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]