Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typ displeje u mobilu, TN vs IPS

Od: caabik* odpovědí: 5 změna:

Vybral jsem si nový smartphone, ale všiml jseem si že má Typ displeje TFT TN.
Některý mobily mají třeba i TFT IPS, což si myslím, že je kvalitnější, alee nevím jaký je mezitím hlavní rozdíl a zda obyčejný člověk při běžném používání pozná rozdíl. Popřípadně poradte, zda to je jedno nebo proč byste ho nebrali.
Dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamaran*
hodnocení

0x

TN jsou nekvalitní. IPS mají více barev (16 milionů) a dá se na ně lépe dívat ze stran.

caabik*
hodnocení

Kolik barev mají TN a je hodně velký rozdíl na pozorovacích uhlech?

TN mají z větších úhlů velké zkreslení barev, ale taky není TN jako TN. některé jsou jakž takž a mám doma levný mizerný tablet, který když dám na výšku, tak každé oko vidí jiné podání barev (hlavně černé) a nedá se na to ani dívat
caabik*
hodnocení

Chtěl jsem si koupit mobil Lenovo a536, ale bojím se toho displaje

proctěte recenze, kamarád lenovo mobil má (i když jiný typ, ale byl levný) a display je naprosto v pohodě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]