Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, chci koupit rodičům nový foťák, chtěl bych nějaký kompakt, bude sloužit pouze na focení nějakých dovolených, rodinných akcí atd. Takže požadavky nulové. Pouze jsem uvažoval o optické stabilizaci (ne elektronická). Já osobně mám panasonica asi 7 let, tenkrát jeden z nejlevnějších kompaktů s optickou stabilizací a spokojenost, ovšem ty nové už nemají tak dobré hodnocení.
Osobně uvažuji o:
Spíše se přikláním k Sony.
Prosím tedy o zhodnocení výběru, popřípadě nějaké další tipy, rady.
Děkuji.
Podívejte se na hodnocení. digitalni-fotoaparaty.heu/... Původně jsem měl Panasonic Lumix DMC-FZ28, který mi někdo "zprivatizoval".
Byl to sice velmi slušný stroj, ovšem, když to člověku třeba na horách viselo půl dne za krkem,
tak to i bolelo. Samozřejmě jsem měl i brašnu, ale člověku se s tím časem nechce smýkat a technologie postupuje
stále dopředu.
Takže můj příští foťák bude Finepix F660. Nejsem žádný profík a živit se tím nikdy nebudu.
Tento foťáček strčím do kapsy a vím, že se mi ta kapsa neroztrhne a navíc pořídí hezké fotky.
Nic víc od něj nechci.
Na zrcadlovky jsem zanevřel, když jsem měl půjčený stroj od bratrance a za pár hodin na horách jsem zjistil,
že mě bolí rameno víc od té brašny s foťákem, než od samotného batohu.
Musíte si určit priority.
na dovalenkové, dokumentační a rodiné foto neexistuje k řadě Sony WX konkurence, nelze s tím pokazit foto a ten Finepix je proti tomu ještě docela cihla. Kdo nějaký WX neměl v ruce tak těžko uvěří
Dokáže fotit za hodně mizerných světelných podmínek, má velice učinnou stabilizaci, zachytí ostře v mizerném světle i pohyb, neboť v těchto případech provede multiexpozici a obrázky poskládá a neuvěřitelně odšumí. Má i dost dobré video se stereo zvukem. Jediné co by mohlo někomu vadit je, že ty menší modely jsou už hodně malý
Na video jsou kamery. Ne foťáky.
Samozřejmě Vám to tu službu poskytne, ovšem je to ošizené, což si musíte přiznat.
Já nejsem zastáncem točení videa na foťák, ostatně o tom svědčí nemálo mých příspěvků na toto téma zde na poradně, ale pro takové to dovolenkové točení bych sebou rozhodně netahal k foťáku i kameru.
( i když já to někdy dělám, kamera+kompakt+zrcadlovka )
Kdysi dávno jsem na dovolených chodil obtěžkaný současně Flexaretou a Zenithem - otrava. Proč by běžný uživatel nefilmoval a nefotil jedním aparátem? Na běžné záběry naprosto vyhovojící. Nikon na filmování naprosto špatný - při zaostřování velmi dlouho "pumpuje" než se zaostří. Vynikající na ostření i s optickým zoomem při fimování je Sony a Canon. U Sony inteligetní AUTO je dokonalé - nelze zkazit snímek ( i když já mám radši manuál)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.