Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý internet po vyčerpání FUP 1kB/s

Od: pomalefupko odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Mám operátora který slibuje- když 200 MB ze svých dat internetu v mobilu vyčerpám, rychlost se sníží na 32 kbps pro stahování dat a 16 kbps pro odesílání, ale bohužel neumím tyhle převody a chtěl byh se zeptat jestli souhlasí.
Podle mé aplikace na měření rychlosti mám pro stahování 1,4 kB/s a odesílání 1,5 kB/s .. Souhlasí to? Já si myslím že ne, protože internet je tak pomalý že web seznam se načte až za hodně dlouhou dobu. Je to moje chyba nebo je to chyba na straně operátora? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

32x

32kbps = 4kB/s, 16kbps = 2kB/s, takže by to mělo být rychlejší. Je otázka zda to nebude chtít shodit na kvalitu signálu apd. Každopádně přichozí data reklamujte, ty jsou opravdu pomalé. Doporučuji používat na vše jen mobilní verze webů, které jsou většinou daleko menší než klasické. např poradte.cz/... :)

stan33
hodnocení

1x
Oni operátoři většinou uvádí maximální rychlost u dat a ve skutečnosti to jde mnohem pomaleji, taky třeba O2 má různé rychlosti pro různé druhy připojení, nebo operátoři rádi zpomalují ty co moc stahují a taky záleží na pokrytí a počtu přípojených uživatelů. Stěžovat si můžete ale jestli vám to pomůže to je jiná. Já mám zas u všech operátorů mizerné pokrytí a super pomalá data a proto už léta používám na internet Operu mini.

hodnocení

1x

Za prvé je otázka, na jaké síťové vrstvě vám to spojení na 32 kb/s omezují.

Za druhé mám z pozorování takový neblahý pocit, že kromě omezení rychlosti je omezen i počet souběžných spojení. Důsledkem toho je to, že i kdyby vám jeden jediný přenos možná i těch 32 kilo jel, v okamžiku načítání stránky běží těch přenosů více (např. každý obrázek se stahuje zvlášť) a v celkovém důsledku to zcela zabije rychlost přenosu. A to ani nepočítám to, že v té chvíli vám může navíc třeba e-mailový klient stahovat novou poštu.

nvmbflm
25.11.14 20:57
hodnocení

Ano

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]