Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení reproduktorů k DVD přehrávači

Od: wasek* odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych se prosím zeptat, jestli a případně jak je možné připojit k DVD přehrávači reproduktory.

Pravděpodobně by to mělo jít pomocí dvou cinchů (na DVD jsou vstupy označené jako R a L, červený a bílý). Problém je ale v tom, že si nejsem jistý, jestli se vyrábějí reproduktory, které by se připojovaly pomocí cinchů. Řekl bych, že mají většinou výstup "jack".

Budu moc vděčný za každou radu, co by se s tím dalo provést!

doplněno 11.01.09 14:27:

Chtěl bych ještě doplnit, že bych chtěl tento DVD přehrávač používat k přehrávání cd/mp3 - tzn. bez toho, že bych pouštěl televizi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Zde je článek a obrázek, který Vám odpoví

digilidi.cz/...

doplněno 11.01.09 15:51:

Ty cinche L a R jsou pouze výstupy signálu. Je třeba k nim připojit zesilovač a k němu pak reproduktory.

wasek*
hodnocení

Díky za radu! Pochopil jsem to správně, že je potřeba zvlášť koupit ještě zesilovač?

Jestli ano, musí ten zesilovač mít nějaké shodné parametry s těmi repráky? V nějakém fóru jsem něco takového přečtl, ale moc tomu nerozumím.

Případně, jestli ještě můžu:), na kolik takový zesilovač příjde a jestli se to dá běžně koupit v elektru. Repráky mi budou stačit 2.0, třeba něco 2x10 W.

doplněno 15.01.09 11:10:

Chtěl bych jenom doplnit pro případné další zájemce, že ta předchozí odpověď není správná (přestože jsem jí udělil před 3 dny body*hi*

Pokud si člověk koupí aktivní reproduktory (což je dnes většina reproduktorů) tak není potřeba žádný zesilovač. Koupil jsem sestavu 2+1 od Genius za 730 Kč. Má to celkem 28 W a hraje to nádherně. Připojit to lze k čemukoli, co má výstup na sluchátka ("jack").

pravdomluvny*

Mohl bys také použít nějakou věž, jestli doma máš. Tam bývá vstup pro CD přehrávač.. Tím bys vyřešil zesik i repráky.

Co se týká zesilovače a reproboxů, tak musí být stejná impedance (ohmy). Boxy můžou být na víc watů než dává výstup zesilovače, nesmí být na míň. Tolik velmi jednoduše řečeno.

doplněno 11.01.09 17:52:

Také by bylo možno použít nějaké kvalitnější bedýnky k počítači. Nevím jak moc bazíruješ na kvalitě zvuku a výkonu.

pravdomluvny*

Dovolte, abych se ohradil. Moje odpověď je správná! Tedy - je to jedna z možností. V další odpovědi jsem doplnil, že je možné též použít bedýnky k počítači. Z původní otázky jsem nabyl dojmu, že Vám jde o kvalitní poslech a to Vám plastové krabičky za 700 těžko poskytnou.

jabraka*
hodnocení

0x

DVD budeš zcela jistě používat s televizorem.Stačí tedy výstupy propojit k televizi a zvuk máš zajištěn i s obrazem.Pro běžnou televizní kvalitu ti stačí.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]