Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se prosím zeptat, jestli a případně jak je možné připojit k DVD přehrávači reproduktory.
Pravděpodobně by to mělo jít pomocí dvou cinchů (na DVD jsou vstupy označené jako R a L, červený a bílý). Problém je ale v tom, že si nejsem jistý, jestli se vyrábějí reproduktory, které by se připojovaly pomocí cinchů. Řekl bych, že mají většinou výstup "jack".
Budu moc vděčný za každou radu, co by se s tím dalo provést!
doplněno 11.01.09 14:27:Chtěl bych ještě doplnit, že bych chtěl tento DVD přehrávač používat k přehrávání cd/mp3 - tzn. bez toho, že bych pouštěl televizi.
Zde je článek a obrázek, který Vám odpoví
doplněno 11.01.09 15:51:Ty cinche L a R jsou pouze výstupy signálu. Je třeba k nim připojit zesilovač a k němu pak reproduktory.
Díky za radu! Pochopil jsem to správně, že je potřeba zvlášť koupit ještě zesilovač?
Jestli ano, musí ten zesilovač mít nějaké shodné parametry s těmi repráky? V nějakém fóru jsem něco takového přečtl, ale moc tomu nerozumím.
Případně, jestli ještě můžu, na kolik takový zesilovač příjde a jestli se to dá běžně koupit v elektru. Repráky mi budou stačit 2.0, třeba něco 2x10 W.
Chtěl bych jenom doplnit pro případné další zájemce, že ta předchozí odpověď není správná (přestože jsem jí udělil před 3 dny body
Pokud si člověk koupí aktivní reproduktory (což je dnes většina reproduktorů) tak není potřeba žádný zesilovač. Koupil jsem sestavu 2+1 od Genius za 730 Kč. Má to celkem 28 W a hraje to nádherně. Připojit to lze k čemukoli, co má výstup na sluchátka ("jack").
Mohl bys také použít nějakou věž, jestli doma máš. Tam bývá vstup pro CD přehrávač.. Tím bys vyřešil zesik i repráky.
Co se týká zesilovače a reproboxů, tak musí být stejná impedance (ohmy). Boxy můžou být na víc watů než dává výstup zesilovače, nesmí být na míň. Tolik velmi jednoduše řečeno.
doplněno 11.01.09 17:52:Také by bylo možno použít nějaké kvalitnější bedýnky k počítači. Nevím jak moc bazíruješ na kvalitě zvuku a výkonu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.