Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení Led pásku na baterii

Od: terka889 odpovědí: 2 změna:

Ahoj, na začátek jsem holka a v elektrice se moc nevyznám (nejsem ale blb:-D ) , oslovení muži mě poslali někam, že tím se zabývat nebudou, proto prosím ,nebyl by někdo schopen mi poradit, jak napojit led pásek na baterii, předpokládám silnější baterku jako např. Li-pol ZIPPY Flightmax 2200mAh, 11.1V, 3S1P, 20C , jde mi o osvětlení jízdního kola vpředu a vzad svět. lištou, nevím jak ale pásek a baterku napojit na sebe,existuje nějaký konektor? A ještě lepší by bylo se zapojením spínače on/off a zda 1 baterka utáhne 4x 20cm pásky :) jde o cca 2 x 20 cm pásky vpřed bílá a cca 2x 20 cm pásky červená vzad:) díky moc všem

Napojení Led pásku na baterii

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nehledej v tom žádnou velkou vědu.

LED pásky mají pájecí místa s popisem + a -.

Pokud máš k dispozici dvojlinku, kde jeden vodič je černý a druhý vodič je černý s červeným proužkem, tak u každého LED-pásku připojíš černý vodič na minus a vodič s červeným pruhem na plus.

Přední pásky můžeš napájet jedním vodičem. Záleží na tom, kam umístíš baterii na kole. U baterie můžeš umístit i vypínač na led-pásky.

Teoreticky by šlo připojit mínus pól baterie na rám kola a přivést pouze jeden vodič k led páskům na plus. Vodič z mínus pólu led-pásku stačí připojit na vhodné místo na rámu kola.

Baterii budeš mít asi pod sedátkem a nebo v kapsičce na rámu kola. Takže do toho místa povedou vodiče a bude tam ten vypínač. Zaleží jestli chceš spínat pásky nezávisle (dva vypínače - jeden na přední led a jeden na zadní led) a nebo všechny současně.

hodnocení

1x

Vámi uvedený aku určitě to utáhne, je konstruován na mnohem větší zatížení. Nabitý má napětí 12,6 V.. Ale tyhle aku se nabíjejí precizními nabíječkami s balancerem v hodnotě 600 Kč a výše. Primitivní amaterské nabíjení hrozí prudkým požárem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]