Nejste přihlášen/a.
Mám telefon s Symbianem 60 a přestaly mi fungovat e-maily.
Dřív se dalo podívat jestli mi něco přišlo a případně odpovědět.
Bohužel po tom co Microsoft koupil Nokii, tuto Nokiáckou službu zrušil.
Nemáte někdo nějaký vyzkoušený a funkční tip na náhradu? Nejlépe zdarma.
Jaký máš telefon? U některých podle MS stačit změnit nastavení klienta. microsoft.com/...
Nástupcem Symbianu je Sailfish OS.
Mám Nokia C2-01.
Stejně to nechápu. Měl jsem za to, že výrobce vyrobí mobil (hardware), já ho s nějakými funkcemi koupím a pokud já nechci nějaké "výhodné" změny a telefon se nerozbije, bude mi fungovat v této konfiguraci.
Takto jsem si ho koupil, byla to funkce, kterou jsem si při koupi telefonu zaplatil. Nikde nebylo psáno, že je jen dočasná.
Jak v tomto problému po technické stránce funguje Microsoft? Vždyť mu tímto nevznikají žádné náklady.
Já mám systém koupený v mobilu a komunikuji jen se svým e-mailovým serverem. Přes Microsoft nejde nic.
Netušil jsem, že mi výrobce může kdykoli vypnout cokoli na mém mobilu. Kdyby čistě teoreticky vypnul možnost volání, já stím také nic neudělám?
Ten Sailfish OS půjde nahrát do starých mobilů se Symbianem?
doplněno 21.11.14 06:24:Představa, že si koupím moderní dotykáč s navigací, plnohodnotným přístupem na web, foťákem atd.
a výrobce mi z něj za pár let udělá úplně obyčejný hloupý telefon na pouhé volání a SMS...
Já v tom vidím nebezpečný precedent do budoucna.
U aplikací na Symbian bude postupně ukončována jejich podpora.Pokud byste našel jiné řešení,bude na max.pár měsíců.
Časem budete muset přejít na jiný systém.
Už samotná Nokia před prodejem Microsoftu Symbian odepsala.
A MS nemá zájem Symbian oživit,tím by klesl prodej Lumií s jejich systémem.
doplněno 21.11.14 08:13:kejikl: upřímně řečeno,nevím,co řešíte.
Spoléhat na to,že někdo bude podporovat zastaralý systém,když vývoj jde dál,spoléhat,že vývojáři budou i nadále programovat v systému,který jeho výrobce sám zavrhl,to je dětinské.
A jak se chcete softwarově odstřihnout,jak píšete? To prostě nelze.
Máte zkreslené představy,zkuste se smířit s tím,že doba jde dál,že se z Vaší Nokie opravdu za nějaký čas stane těžítko na stůl.
Zajímalo by mě kdo v tomto problému je ta autorita, která na toto má páky?
Jsem laik, ale kdo je vlastníkem Symbianu? Jedině ten by mohl pohřbít sám sebe.
Škoda, že neodpovídáte na konkrétní příspěvek, těžko se v těch doplňujících příspěvcích orientuje.
Je mi jasný záměr Nokie. Říkáte "podporovat zastaralý systém". Já nepotřebuji podporu, já to chci nechat tak jak to je. Na to není potřeba podpora. Nepotřebuji nové programy. Telefon je 3 roky starý, připadá vám jako těžítko?
Proč to prostě nenechají vyhnít tak jako staré verze Windows. Ty se dají stále provozovat, jen už k nim není podpora.
Novinkou je pro mě informace, že můj telefon komunikuje s firmou Nokia, já o tom nevím a nikde jsem to nepovolil. Platím si ty stažená data?
Měl jsem za to, že komunikuji jen se svým operátorem.
Vy byste to rád nechal,jak to je.Ale nechápete,že ta podpora k tomu je potřeba.
Někdo vymyslí aplikaci,aplikace čerpá data z nějakého serveru.A stane se,že provozovatel toho serveru se rozhodne,že ten server zruší.Zastaví.Ukončí jeho činnost.Například z finančních důvodů.Ono to totiž taky něco stojí.A tím se stane,že ta aplikace,kterou máte na telefonu,najednou nemá odkud čerpat data,podklady pro svou činnost.Vy tu aplkaci spustíte,ale ona nereaguje.Nemá se kam připojit,nemá odkud brát informace,které by předala Vám.
Vy komunikujete se svým operátorem jen co se týká uskutečnění hovoru a zasílání či příjmu sms.Ostatní aplikace,možná na pár výjimek,nejsou dílem Nokie či operátora,jsou to programy třetích stran.
Doufám,že tento příspěvek Vám vyjasní Vaši orientaci v problému.Jakákliv podpora nějaké aplikace skutečně stojí peníze a pokud je pouze pro Symbian a ne i pro novější systémy,je pro provozovatele ztrátová.Proto ten konec podpory.
doplněno 21.11.14 12:20:To těžítko bylo myšleno tak,že si z toho telefonu jen zavoláte a napíšete sms.
Aplikací pro Symbian bude méně a méně až jednou třeba nebude fungovat žádná.
Ale volat a psát budete moci do alelujá.
No celá moje otázka byla o tom, jak ten Nokiácký klient nahradit. Nikdo neporadil, jen konstatoval že na Symbian najdu náhradu v podobě aplikace třetí strany na max. pár měsíců, pak to nepojede taky.
Z toho jsem pochopil, že tyto aplikace bude taky vypínat Nokia. Což mi nějak nešlo na rozum.
Znamená to tedy, že pokud se nějaká třetí strana rozhodne vyvinout a provozovat aplikaci e-mailového klienta, nemůže do toho Nokia zasáhnout. Jde mi o to aby nevypla nějaký udělátko v Symbianu (který vlastní) a to znemožní třetím stranám provozovat e-mail klienta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.