Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupil jsem Notebook

Od: poradteprosim odpovědí: 10 změna:

Dobdý den koupil jsem notebook značky dell , od meziprodejce ne přimo od certifikovane prodejny , s panem jsem se domluvil dovezl mi ho v sobotu ráno, a jeste v sobotu za par hodin jsem zjistil ze babicka s dedem pro me notebook uz maji a chteli me prekvapit na vanoe, tudiz sem pana kontaktoval rekl mu proc a ze ho chci vratit, on me celkem odbyl ze se mu to nelibi , ze to probereme v utery a od te doby nebere telefon a neodpovida na smsky, notebook je uplne novy jen rozbaleny , zadne poskozeni z me strany , vydal mi fakturu, kde vše sedí ič dič je na jeho osobu, je sepsána jakoze je to koupeno z e-skopu jeho firmy , moc bych prosim ocenil radu jak dostat sve penize zpet jake mam sance roste jak to vyřešit ,dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Predne bych pockal do uterka. Otravovat nekoho (byt telefonem) pracovnimi vecmi o vikendu a statnim svatku povazuji za krajne neslusne.

poradteprosim
hodnocení

no a myslite ze ze zakona am narok na vraceni nebo zalezi na jeho vuli nebo jak dostat zpet svoje penize

majsterjoe*

Nemáš žádný zákonný důvod jak docílit vrácení notebooku zpět prodejci. Záleží čistě na něm, jak se zachová. Pokud ti tedy nedal doklad, fakturu a pod.který vystavil pro tebe.

doplněno 17.11.14 11:09:

JEstli je to eshop, pak zboží vrátit můžeš.

buss
hodnocení

0x

Opřete se o OZ, toto není důvod k odstoupení od smlouvy, prodejte ho. OZ jste si měl přečíst před tím.

poradteprosim
hodnocení

takze neni mozne ze zakona v tomhle prirpade vratit penize primo od nej? neni to prece zadny soukromnik , je to firma a eshop borec mi ho jen dovezl proste

vklus
hodnocení

0x

OZ? A na základě čeho. Bůh ví jak to kupoval. Co to je například ten meziprodejce?

poradteprosim
hodnocení

no vystavil mi fakturu , je meziprodejce, ma firmu na servis pc , a zadal sem mu obejdnavku a on mi ho dovezl a vystavil fakturu kde je uvedeno dodavatel e-shop a nazev jeho firmy

pohanka*
hodnocení

0x

Vybral jste typ a užitné vlastnosti podle svého, tak bych si nechala spíše tento a ten co koupili prarodiče, tak ten bych vrátila, pokud je to ještě možné. Prarodiče věděli jaký typ jste chtěl? Tady bych se bála, že prarodiče nekoupili právě to, co byste si přál.

doplněno 17.11.14 13:10:

Důvod vrácení jakéhokoliv zboží, že už něco máte koupené od prarodičů neobstojí. To bývá většinou po vánocích, kdy se sejdou dva podobné - stejné dárky, nebo nevyhovují. Někteří prodejci v zájmu dobrého jména vyjdou kupujícím vstříc, ale je to jenom na jejich libovůli. Člověk pochodí spíše u větších prodejců, ale vymáhat to nemůžete.

mkat*
hodnocení

0x

Nie som si isty ,ale niekde som čítal, že tovar z E shoopu by mali zobrať späť aj bez uvedeneho dôvodu.Ale možno trepem.

majsterjoe*

Máš pravdu. do 14 dnů od koupě mimo kamenou prodejnu je nárok na vrácení zboží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]