Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení DVD+PC+SAT do TV přes HDMI

Od: kuki* odpovědí: 3 změna:

Rozmýšlím se nad koupí televize Panasonic PX8 (maska černý mat ) a mám doma již DVD Sony RDR HXD 870, které chci propojit s TV kabelem HDMI a satelit HD Topfield TF7700HSCI, který taktéž chci propojit s TV pomocí HDMI. Problém je v tom , že tato televize má jen 2 vstupy HDMI a ještě si chci koupit PC (viděl jsem, že některé už HDMI mají) a propojit s televizí. V obchodě mi radí Panasonic PX80 ta má sice 3x HDMI, ale čelní maska je lesklá a to nechci.

Pokud mám zachovat HD rozlišení ,tak co jsem četl diskuse nebo se poptával (nevím jestli jsou ty názvy přesné) tak :

1. propojení přes VGA je kvůli rozlišení nevhodné

2. kdybych propojil PC kabelem HDMI-VDI (?) tak tam se přenáší jen obraz..a co zvuk?

3. nebo to řešit tím,že bych do jednoho ze vstupů HDMI na TV dal HDMI rozdvojku?..(nedochází tam k nějakému útlumu nebo zkreslení? ) a zapojil tam DVD+PC a do druhého volného samostatně HD satelit?

4. ani přímé propojení PC s TV přes HDMI prý není dobré pokud je do TV zároveň připojen kabel od kabelovky či satelitu..dochází prý k rušení "brumem"..jedině prý odpojit tyto káble či namontovat jakýsi filtr...tak nevím...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

zeby HDMI byla spravna volba? Tenhle "koliik" ma softwarovou "zabranu" chranici autorska prava a na divixy se pres tohle rozhrani myslim moc nepodivate. Zjistete si predem presne udaje, ma v tom prsty myslim microsoft, sony movies a mozna cely hollywoodsky filmovy prumysl. Ochrana DRM ci jak se to jmenuje... a dale - filmy jsou delene podle mista zakoupeni, takze nejake DVD koupene v USA by vam taky mohlo vyhodit krasny error. Moc o tom nevim, patrejte dal a dejte vedet.

zdenek*
hodnocení

0x

Nevím jestli jsi už koupil TV a zapojil všechny přístroje, ale DVD nemá vůbec cenu připojovat přes HDMI. Jestliže máš DVD Blu-ray, tak jedině HDMI, ale u starého DVD kreré přehrává pouze filmy v PALu to nemá význam. Jedině že by jsi nahrával HD kanály, což se ti asi nepovede.

Ze starého DVD stačí pouze componentní výstup, HDMI výstup nepomůže - stále stejná kvalita obrazu.

hodnocení

0x

HDMI ma pry jeden problem, a to, ze chrani autorska prava k filmum. Mohlo by se vam pryy stat, ze nektere filmy vubec nepujdou prehrat, prip. od vas bude zadat zaplaceni, podobne, jako v "pujcovne CD". Neslo by HD rozliseni propojit jinym zpusobem? HDMI+PC+Microsoft se muze diky propojeni k internetu a zasilani zprav o vasi cinnosti do firmy Microsoft stat velkym problemem, aby vam nezaklepali inspektori ze svazu ochrancu autorskych prav na dvere. Mozna jen maluju certa na zed, ale HDMI neverim... i kdyz pouzivam Linux.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]