Nejste přihlášen/a.
Mám holicí strojek BRAUN 150s-1.Jsem s ním spokojen,až na jednu maličkost,jeho dobíjení.Dle návodu se má požívat max.20 min.a dobíjet 8 hod.Na těle strojku je kontrolka,která signalizuje připojení dobíjecí šnůry k síti.Marně však postrádám kontrolku,že strojek je již nabitý,popř.aut.vypnutí nabíječkyProsím o radu,zda má někdo s tímto zkušenost,jakým způsobem doinstalovat aut.regulaci dobíjení.Děkuji.
z návodu k použití:
Při prvním nabíjení nabíjejte strojek nepřetržitě 16 hodin. Kontrolka nabíjení (7) indikuje, že je holicí strojek zapojen do elektrické zásuvky. Další nabíjení budou trvat cca 8hodin. Plné nabití umožňuje až 20 minut holení bez síťového přívodu, v závislosti na vzrůstu vašich vousů. Maximální kapacity baterie se dosáhne až po několika cyklech nabíjení / vybíjení.
tady
tedy doba holení ne max. 20minut, ale až 20minut při plném nabití; sám používám sice frézový Philishave HQ6830, kde je doba prvního nabíjení nebo po delší době nepoužívání v délce 4hodin, běžné nabíjení 1hod.; praktikuji to tak, se se holím do plného vybití baterie (cca 1měsíc holení 1x denně) a následně nabíjím po dobu 4hodin (signálka svítí po celou dobu připojení nabíječky, žádná signalizace plného nabití); toto praktikuji cca 5let stále se stejným hol strojkem, sám se divím, že baterie pořád funguje skoro tak jak na začátku; za tu dobu jsem byl donucen vyměnit frézy, byly opotřebované, ale baterie drží dál, uvidíme, jak dlouho ještě...domnívám se, že je tam NiMH, neměl to někdo z vás rozebrané?...případně podobný Philips...
zkuste se holit do plného vybití a pak nabíjejte po dobu 8hodin...pokud bude baterie kvalitní, budete se holit delší dobu původním strojkem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.