Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Já bych měl dotaz, mám elektrickou pánev ETA, a ten spodek té pánve je poškrábaný, a tak se chci zeptat , jestli to nemůže nějak škodit, když se v tom bude smažit?
Dobrý den, asi myslíte poškrábaný vnitřek (dno) pánve. Myslím, že pokud se to vyloženě neloupe, tak by to ničemu a nikomu škodit nemělo. Ale, palačinky se asi připečou. Zdravím!
doplněno 12.11.14 15:38:pohanka - co Vás tak děsí na tom teflonu a silikonu? Jste si jistá, že z nerezu se nic neuvolňuje (nebo spíše se o tom zatím ještě nemluví)? A co hliníkové nádobí našich předků a i současníků?
doplněno 12.11.14 21:04:Také si myslím, že titan je v pohodě. Lepší je snad toto neřešit a "užívat" si přepalovaného tuku .
Možná, že teflon je již nová generace a nebezpečné látky se tak lehce neuvolňují, jako z těch prvních výrobků.
Občas se objeví zprávy, že se ze silikonu /nekvalitního/ uvolňují nebezpečné látky, tenkrát to bylo od Tescomy, výrobky se stahovaly z trhu i od zákazníků. Dneska nevíte, kde to zboží bylo vyrobeno, takže preventivně.
Hliníkové nádobí jsem nikdy, ani moje matka a ani babička neměla. Pokud si pamatuji, tak pouze smaltované. Co mohu trochu ovlivnit, tak se snažím, stačí to, co nevím. Pohanka
Sice neuvádíte materiál pečícího povrchu, ale pokud je povrch teflon tak snad vyhodit. Poškrábaný teflon se nemá v žádném případě používat. Já osobně zásadně nepoužívám k vaření žádné nádobí s teflonovým povrchem, ani silikonové pomůcky.
titanové nádobí nemám, tudíž ani zkušenosti, takže bohužel, nic podrobnějšího nemohu k tomu říci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.