Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická pánev

Od: bnxgcn odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Já bych měl dotaz, mám elektrickou pánev ETA, a ten spodek té pánve je poškrábaný, a tak se chci zeptat , jestli to nemůže nějak škodit, když se v tom bude smažit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, asi myslíte poškrábaný vnitřek (dno) pánve. Myslím, že pokud se to vyloženě neloupe, tak by to ničemu a nikomu škodit nemělo. Ale, palačinky se asi připečou. Zdravím!

doplněno 12.11.14 15:38:

pohanka - co Vás tak děsí na tom teflonu a silikonu? Jste si jistá, že z nerezu se nic neuvolňuje (nebo spíše se o tom zatím ještě nemluví)? A co hliníkové nádobí našich předků a i současníků?

doplněno 12.11.14 21:04:

Také si myslím, že titan je v pohodě. Lepší je snad toto neřešit a "užívat" si přepalovaného tuku .

pohanka*

Možná, že teflon je již nová generace a nebezpečné látky se tak lehce neuvolňují, jako z těch prvních výrobků.

Občas se objeví zprávy, že se ze silikonu /nekvalitního/ uvolňují nebezpečné látky, tenkrát to bylo od Tescomy, výrobky se stahovaly z trhu i od zákazníků. Dneska nevíte, kde to zboží bylo vyrobeno, takže preventivně.

Hliníkové nádobí jsem nikdy, ani moje matka a ani babička neměla. Pokud si pamatuji, tak pouze smaltované. Co mohu trochu ovlivnit, tak se snažím, stačí to, co nevím. Pohanka

pohanka*
hodnocení

0x

Sice neuvádíte materiál pečícího povrchu, ale pokud je povrch teflon tak snad vyhodit. Poškrábaný teflon se nemá v žádném případě používat. Já osobně zásadně nepoužívám k vaření žádné nádobí s teflonovým povrchem, ani silikonové pomůcky.

dsgvsd
hodnocení

Tak tam píšou že to má titanovou vrstvu odepište

pohanka*

titanové nádobí nemám, tudíž ani zkušenosti, takže bohužel, nic podrobnějšího nemohu k tomu říci

pobrdny*

Titanu bych se nebál, z něho by se nic uvolňovat nemělo, mám klasickou titanouvou pánev již 10 let a bez problémů :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]