Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohnutá TV - výhody

Od: stirecek* odpovědí: 8 změna:
... Proč? Jaké to má výhody?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No rozhodně to má větší výhody než RGBY rastr :)

Při velikých úhlopříčkách to něco do sebe má, na levý a pravý konec TV se člověk nedívá na obrazovku tolik šikmo.

ohneta*
hodnocení

0x

Apple dělá už i televize? Ne teď vážně, jak už psal @bmbx, prohnutá obrazovka by měla zaručit lepší pozorovací úhel.

ajijog

Je to pouze marketingový tah.

Jinak by se již normálně dělali prohnutá plátna v kině.

doplněno 10.11.14 07:15:

@bmbx Přečti si znova, co jsem psal a pak můžeš znova reagovat. (nikde jsem netvrdil, že nejsou)

:

a tys ještě neviděl prohnuté plátno v kině? Samozřejmě, že v kinech prohnutá plátna existují ;)

mikihans:

nejde o zručený pozorovací úhel u LCD panelů, jde o prachobyčejné koukání na obraz ze šikma. Nehledě na to, že prohnuté jsou především TV s technologií OLED a tam pozorovací úhel nemá vliv na kvalitu zobrazení.

doplněno 10.11.14 08:33: Tak dobře, přečetl jsem si to znovu - pozastavuješ se nad tím že se nedělají normálně.
Odpovím:
Prohnuté plátno je lepší ale velikost účasti návštěvníků nejspíš neovlivní natolik, aby se to provozovateli vyplatilo. Prohnutá TV je novinka a lidi po ní půjdou. Marketingový trik je zblbnout lidi, že nejaká 3.14čovina je nejlepší, ale u LED TV se prohnutí přímo samo nabízí a je technicky jednoduší než to prohnuté plátno :)

je to ovšem zajímavé, v době kdy se každý výrobce chvástá panelem s pozorovacím úhlem minimálně 178° :)

stirecek*
hodnocení

No dnes jsem se na to díval ze všech stran a žádnou výhodu jsem neviděl. Opticky stejná 140 tka placata se mi zdála větší. Možná bych to pochopil u šířky treba 2 metry, kdy mě obrazovka jako by obklopí. A na to ze to byla UHD taky žádný viditelný rozdíl... Ten jsem našel vzadu na štítku - 275 W! Což uz je docela hodně . Nevim, ale pokud se ještě nevysílá ve 4k a kdyby stála stejně jak placata, beru placku. Jo a byl to Samsung, made in slovakia.

Mnoho věcí nemá zdaleka takový přínos jak se lidem předkládá, už samotná čistá LED technologie u TV (nemyslím LED podsvit LCD) není takový zázrak jak se tvrdí :)

stirecek*
hodnocení

To máš pravdu. U některých novinek se změní vzhled, dbá se na snížení výrobních nákladů, je tak větší krap než starší poctivější modely, ale novinka je třikrát dražší protože je novinka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]