Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blikající DVD přehrávač Thomson DTH109

Od: david* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

samozřejmě, jako všichni ostatní tady na portálu, mám problém. Vlastním DVD přehrávač Thomson DTH109 (nejspíš starší produkt). Nemůžu nikde nalézt manuál, který mi byl s přehrávačem dodán. Je už bohužel po záruční době, tak jsem zavítal sem s nadějí, že se najde někdo, kdo mi více či méně poradí. Delší dobu jsem si přehrávače nevšímal, ale před pár dny jsem zjistil, že na playeru blikají dvě kontrolky (zelená: play, červená: power). V normálním (vypnutém) stavu má svítit pouze červená, avšak ne blikat! Nikdy dříve se to nestalo. Prosím Vás, budu rád za každou radu či připomínku. Je možné, aby problém nastal například po propojení se set-top-boxem? Ale i přesto, když ho ze set-top-boxu odpojí a připojím standartně pouze k tv, tak taky nevykazuje žádné známky správného chování.

Děkuji všem za informace!

David

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

2x

Je velmi málo pravděpodobné, že by zmíněnou vadu vyvolalo propojení signálové cesty k jinému přístroji,přesto ale občas výrobci doporučují nejprve propojit všechny signálové cesty a pak teprve "nastrkat" všechny přístroje do zásuvky. Pokud přehrávač nereaguje na žádné ovládací prvky - vada je uvnitř a při dnešních cenách se už oprava v servisu příliš nevyplatí.

doplněno 10.01.09 16:44:

Snad jsme ho tedy neodepsali neprávem - přímou zkušenost s opravami DVD a zejména s tímto typem nemám - to blikání vypadá, jako by tím elektronika signalizovala nějaký poruchový stav v přístroji (např. vadné čidlo). Chytřejší z toho by byl patrně opravář z autorizované opravny.

david*
hodnocení

Moc děkuji za pomoc. Jen jsem chtěl vědět, jestli není chyba právě v nečem, co by se ještě dalo "vrátit" do původního stavu. Už jsem uvažoval nad koupí nového DVD přehrávače, nebo rovnou rekordéru... To bude určitě výhodnější. Děkuji Vám ještě jednou za radu.

David

smith007
hodnocení

0x

ahoj, mám ten samý přehrávač a stalo se mi naprosto totéž...

A taky v cca stejnou dobu co jsem připojil set top box, možná to má opravdu souvislost...

každopádně nefunguje ani po odpojení a v jiné zásuvce :(

Nejhorší je že nemuzu vyndat DVD co v tom je*stop*

dardanelydardaneli

Pokoušel jsem se přeložit Menu u toho přístroje a jelikož jsem nevěděl jak se správně přehrává firmware, úspěšně jsem to zkazil.

Po zapnutí blikaly obě diody stále zeleně a přehrávač nereagoval na nic. Jelikož jsem ho nechtěl vyhodit, flešnul jsem ho přes RS-232. Problém ovšem je,že je přístupný jen na desce uvnitř přístroje. Se správně nahraným f/w opět funguje, jinak jsem s ním žádný problém nikdy neměl.

Pokud jste propojovali dvd "zaživa" scartem s druhým výstupem ze STB,pochybuji,že jste tímto způsobem odpálily toho Thomsona. Já osobně takhle zapojuji úplně všechno a nikdy se nic nestalo, ale je pravda, že v manuálech se uvádí,že na napětí se mají všechny přístroje připojit až po vzájemném propojení.

Čili, máte pravděpodobně nabořený FW, dá se to opravit,pro technicky založené jedince. Je k tomu potřeba programovací kabel ke staršímu typu Nokie,ale na internetu existují návody. Hledejte.

Zdar

david*
hodnocení

Mockrát děkuji za pomoc, zkusím to, o čem píšete...

David

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]