Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat o tipy na foťáky. Nemám zkušenost s jinými foťáky a tak nevím jaký si mám koupit, ale super by byl foťák s velkým zoomem asi 20x, ale tak, aby dělal fotky a hlavně videa hezké a nerozmazané. Také by byl dobrý foťák, který odolává hluku, aby se hodil na koncerty.
Pište tipy a vlastní zkušenosti.
Nic neexistuje nejlepší, vše má svá pro a proti.
Největší možnosti poskytuje zrcadlovka, ale je velká, těžká a je dobré s ní umět.
Ono je dobré v každém případě znát trochu základy fotografování a filmování pak jsou videa a fotky hezké a nerozmazané
"...by byl dobrý foťák, který odolává hluku"
prosím o vysvětlení, jak může hluk působit na foťák. Já si dodnes myslel, že foťák je optické zařízení, ne akustické.
alum00 - "...nikdo, ale zaím nic nenapsal".
Vydržte, však on se někdo ozve. Ale těžko Vám někdo poradí. Ono záleží na tom, co chcete fotit (případně natáčet). Jeden foťák je vhodný třeba na krajinu, jiný na sport, další na koncerty, do hor, pod vodu, na výtvarné fotky, na reportáže, na dovolenou, na špionáž... Každý má jiné vlastnosti, klady a zápory. Univerzální "nejlepší" foťák prostě neexistuje. Kdysi jsem absolvoval fotografickou školu a bylo s podivem, s jak jednoduchými (a lacinými) přístroji někdo dokázal udělat mimořádnou fotku a jak se dala fotka zmršit i s tím nejdokonalejším aparátem. Ono to totiž fakt není jen v tom foťáku.
doplněno 01.11.14 23:29:Obecně - lepší je foťák s manuálním nastavováním (vypínatelnou automatikou). Automat sice zjednodušuje focení, ale velmi omezuje možnosti při focení. Dá se říct, že je lepší zrcadlovka, než kompakt (taky ne na všechno), ale je větší, těší a musí se to s ní umět. To je asi tak všechno, co se dá poradit. Na značce zas až tak moc nezáleží (stejně je to všechno z Číny).
doplněno 01.11.14 23:33:Ještě k tomu ZOOMu - nejlepší je sada vyměnitelnývh pevných oběktivů s různou ohniskovou vzdáleností. Každý ZOOM je na úkor kvality obrázku.
To si děláte srandu? Hluk může samozřejmě působit na foťák. Nepsala jsem ale, že budu jen fotit, já můžu třeba i natáčet, kdyby někdo nepochopil. Proč mě ale berete za slova? Já jsem chtěla radu o koupi foťáku, nikdo, ale zaím nic nenapsal.
A jak, pokud nepočítám přebuzení mikrofonu při natáčení, což se stane drtivé většině kompaktů a těžko budeš hledat nějaký, který to zvládne?
Pro vás bych viděl jako ideální volbu Sony DSC WX 350, malý, velice učinná stabilizace obrazu (nerozmaže snímky), zoom 20x, stereo zvuk, video ve full HD, citlivý CMOS snímač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.