Nejste přihlášen/a.
0x
Při vhodně zvoleném odporu by to diody přežily. Na odporu vznikne úbytek napětí, a tedy na diodách bude ptařičné napětí. ( při dodržení max. proudu diod.)
doplněno 01.11.14 19:41:Tak to se omlouvám - myslel jsem, že tazatel nezná schem. značku rezistoru, tak jsem předpokládal že to není pojistka (značka F - fuse) ale R - resistor..
Nemáš tam odpory, takže to fungovat NEBUDE (hned shoří ta pojistka) a už vůbec to není správné, je to ŽIVOTU NEBEZPEČNÉ, zvlášť když tomu nerozumíš!
doplněno 01.11.14 19:47:Zajíci, mě to napadlo taky, ale pokud nezná ani značku odporu a rozdíl mezi S a P zapojením (a předpokládám, že vypočítat parametry toho R taky neumí), tak na takovéto věci nemá co sahat.
0x
I diody stejného typu nejsou úplně stejné. Proto při paralelním zapojení budou některé diody zatěžovány více a jiné se budou flákat. Při smůle se ty vodivější zničí.
Ok takže jinak to bude fungovat.
Já jen, že mi bylo divný když drát bude jeden vcelku a na něj budou napajené jednou nohou diody a na druhý drát truha noha
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.