Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypraná elektronika

Od: bavlnik odpovědí: 9 změna:
Dneska jsme dceři vyprali její nejoblíbenější hračku,tamagotchi.Má ho skoro 2 roky,a i když má poškrábaný displej a částečně seškrábané barvy,furt šlapal jak švýcarský hodinky.
Kdo neví co to je tamagotchi? Je to takový zvířátko múže se spojit jakoby přes bluetooth s jinými tamagotchi stará se o něj atd...Má to vejčitý tvar a je to velký ani ne 10 cenťáků.
Bylo to tam asi přes hodinu,tama nejde vypnout pokud není vybitý ale na obrazovce nebylo nic tak jsme odšroubovali zadní kryt vyndali baterku usušili ubrousky a strčili do rýže ta saje vlhkost prý to pomáhá.
Myslíte že to ještě pude zachránit? :(
Předem díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Naděje umírá poslední... Před pár lety jsem si takhle vypral "flashdisk". Pěkně na 60 stupňů v arielu. Včetně máchání ždímání. Rozebral jsem ho, umyl elektroniku proudem vlažné vody a zubním kartáčkem, pak opláchl v lihu. Schnout jsem to nechal pár dní. Už je to pár let a funguje bez problémů. Dokonce i uložená data to tenkrát přežila.

hodnocení

2x

Tyto kousky jak rozeberete krom baterk tak už je do kupy nedáte, takže utopit to na 5 min lihu, pořádně protřepat ale nemíchat, vylejt a líh vytřepat co to dá a pak sušit na na něčem co nonstop v bytě hřeje, router, nějaké trafo, či settopbox... za cca 24-48 hodiny vložte baterku a uvidíte...

hop®
hodnocení

2x

Myslím, že jste pro záchranu v laických podmínkách udělali to nejlepší, vyndání baterky a rýže zachránila i důležitější přístroje. Tedy uznávám, že ta důležitost je velmi relativní... :)
Nechte v rýži na mírném topení tak dva dny, snad bude vysušeno, a zkuste dát baterii, budu držet palce! :)

@magdon Flashdisk v sobě nemá baterii, která by v pračce provozovala nekontrolované elektrochemické procesy - srovnáváš nesrovnatelné. Pokud utopím mobila, první je VYNDAT BATERII a pak můžeme řešit co dál. Není důvod, proč by vypraná a potom usušená flashka neměla fungovat...

hodnocení

1x

Mně by máma hodila mrtvé tamagoči a ještě by mě seřvala, že si mám vyprazdňovat kapsy :-D

Ale abych odpověděla: ne, nemyslím si, že hračka půjde zachránit.

hodnocení

0x

Tamagochi znám, ale že jsou nějaké moderní verze s bluetooth a jdou spárovat s ostatními jsem netušil.

Rýže dobrá, ale pokud by to šlo rozdělat, ještě bych to celé očistil lihem, ten vodu vypudí a zároveň očistí kontakty, které by mohly oxidovat.

Už jsem zprovoznil několik vypraných či do záchoda spadnutých zařízení, věřím, že tamagochi to přežije.

Jen poopravím líh vodu nevypudí, ale pohltí, to by jinak musela být na chlastu mastná oka jak na polívce :) Takže při propláchnutí lihem se voda rozpustí v lihu a vyplaví i s ním a to co zbyde je čistý líh, který se mnohem rychleji odpaří.

bavlnik
hodnocení

Tak po skoro 3 dnech v rýži tamagotchi opět šlape ;)
doplněno 03.11.14 14:15: Kromě pár šrámů na obrazovce je v pohodě a dokonce zvířátko je pořád stejné.
Vypraná elektronika

Tak štastnej život zvířátku i hodně usměvů majitele malé ručky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]