Nejste přihlášen/a.
Naděje umírá poslední... Před pár lety jsem si takhle vypral "flashdisk". Pěkně na 60 stupňů v arielu. Včetně máchání ždímání. Rozebral jsem ho, umyl elektroniku proudem vlažné vody a zubním kartáčkem, pak opláchl v lihu. Schnout jsem to nechal pár dní. Už je to pár let a funguje bez problémů. Dokonce i uložená data to tenkrát přežila.
Myslím, že jste pro záchranu v laických podmínkách udělali to nejlepší, vyndání baterky a rýže zachránila i důležitější přístroje. Tedy uznávám, že ta důležitost je velmi relativní...
Nechte v rýži na mírném topení tak dva dny, snad bude vysušeno, a zkuste dát baterii, budu držet palce!
@magdon Flashdisk v sobě nemá baterii, která by v pračce provozovala nekontrolované elektrochemické procesy - srovnáváš nesrovnatelné. Pokud utopím mobila, první je VYNDAT BATERII a pak můžeme řešit co dál. Není důvod, proč by vypraná a potom usušená flashka neměla fungovat...
Tamagochi znám, ale že jsou nějaké moderní verze s bluetooth a jdou spárovat s ostatními jsem netušil.
Rýže dobrá, ale pokud by to šlo rozdělat, ještě bych to celé očistil lihem, ten vodu vypudí a zároveň očistí kontakty, které by mohly oxidovat.
Už jsem zprovoznil několik vypraných či do záchoda spadnutých zařízení, věřím, že tamagochi to přežije.
Jen poopravím líh vodu nevypudí, ale pohltí, to by jinak musela být na chlastu mastná oka jak na polívce Takže při propláchnutí lihem se voda rozpustí v lihu a vyplaví i s ním a to co zbyde je čistý líh, který se mnohem rychleji odpaří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.