Nejste přihlášen/a.
Mám CRT televizi Sony a zlobí mne zapínáni televize.Zapnu Tv hlavním vypínačem,televíze nenaskočí,ale rožne se
červená kontrolka pro dálk.ovl.Musím pak asi 100x televizi Dálk.ovl.zapnout,než naskočí.Vždy blikne na chvíli
zelená a hned pak červená kontrolka.Až pak televize naskočí,šlape už normálně.Poradí mi někdo?
U Japonců byla častá závada právě ve vypínači. Japončíci předpokládali, že se televize v české domácnosti vypíná jen dálkovým ovládáním, tak jak je to zvykem u nich, a naprosto nepředpokládáli, že by ten síťový vypínač měl být pro Česko dimenzován né na stovky, ale na tisíce sepnutí.
Zkuste televizi při zapnutém vypínači vypnout a zapnout vytažením síťové šňůry ze zásuvky. Pokud se bude dát zapnout dálkáčem, pak bude závada právě v tom vypínači.
honzacz:
nevím zdali čtu dobře, ale tazatel snad píše, že po zapnutí vypínače se rozsvítí kontrolka STBY a pak dělá mnoho pokusů dálkovým ovladačem než TV naskočí, takže problém bych hledal zcela jinde
Ne každá TV při zapnutí hlavním vypínačem hned naskočí. Měl jsem několik CRT televizí od tohoto výrobce a každá se chovala jinak. Jadna naskakovala po zapnutí hlavním vypínačem, další naskakovala po zapnutí hlavním vypínačem jen tehdy pokud byla v provozu hlavním vypínačem vypnuta, pokud byla vypnuta dálkovým a pak hlavním, tak po zapnutí hlavním, chtěla zapnout i dálkovým.
doplněno 31.10.14 21:23:Osobně bych to viděl na nějakou chybku, která nutí přes elektronickou pojistku vypnout zdroj do STBY režimu - proto to probliknutí zelené a pak zase červená. Opakováným zapínáním se nakonec zdroj chytne a TV jede. Myslím, že to může být už vyschlý kondenzátor ve spínaném zdroji TV, který má za úkol elektronickou pojistku zpožďovat, aby nereagovala okamžitě po zapnutí, kdy je proudový náraz na zdroj největší. Opakovaným neuspěšným zapínáním se to možná malinko zahřeje a ten kondenzátor, se teplem trochu vzpamatuje. Pak když už TV běží, tak je proud v normě a je jedno zdali je nebo není pojistka zpožďovaná, protože už nemá důvod pracovat, když je vše v normě.
Už jsem viděl televizi, která se chovala podobně, závada byla v tom, že vypínač byl natolik "vyběhaný", že přes vysokou impedanci kontaktů umožnil jen náběh do stand-by režimu, ale pokud se televize zapnula, došlo právě přes vysokou impedanci vypínače k poklesu napětí a vypnutí.
honzacz:
jistě i to se stává, ale tazatel už na vypínač našahá, zapíná to ovládáním a přesto se to někdy povede
Děkuji za odpověd.Vyzkouším.Zdravím.
doplněno 31.10.14 22:16:Pokud je to třeba ten kondenzátor,je to v dnešní době opravitelné?Jsou k tomu součástky?
Opravitelné je vše, jen je to otázka ceny. Pokud je to ten kondenzátor, tak je to otázka pár korun
nonek:
po zapnutí hlavním vypinačem nenaskočí (ač to některé modely takto mají, nevíme zdali se to týká tohoto případu). pak musí tazatel mnohokrát zmačkonout DO aby naskočila, ovladač bude v pořádku, protože indikační LED problikne s červené na zelenou, leda by tlačítko ovladače udělalo samovolně dvojklik, což u gumových kontaktů moc nehrozí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.