Zdravím. Napadlo mě, že bych přes redukci USB-micro USB k telefonu připojil USB hub, do kterého bych zapojil klávesnici, myš a kabel USB, který má oba dva konce stejné, tím bych mobil nabíjel. Bude to fungovat? Ptám se abych zbytečně nekupoval redukci, hub, a usb kabel, který má oba konce stejné. Děkuji
Hmm bude to obávám se spíš buď nabíjet nebo fungovat. Fungovat to bude jen přes usb host (otg) redukci a zapojení do hlavního usb pro pc pak připojíš do ostatních podřízených usb v hubu i několik flešek a hdd ale nenabiješ telefon. Aspoň mně to tak funguje-Samsung Note 2-noname usb otg+usb kabel a napájený usb hub. Nabíjet to bude s podřízených usb obyčejným usb-micro usb kabelem ale bez otg redukce to nepřipojí periferie a přes otg zas nejde nabíjet. To je teda aspoň moje zkušenost a snad je to to co potřebuješ vědět. Jinak je ještě údajně rozdvojený usb otg kabel-jeden konec nabíječka-druhý periferie , ale nemám zkušenost.
Teda chápu to správně ze to chcete provozovat bez Pc jen telefon+klávesnice a myš=takové mini PC. Na to jsou totiž i speciální redukce v podobě klávesnice atd. Pokud jen chcete hub připojený k Pc používat místo nabíječky tak to půjde v pohodě. Nějak jsem nepochodil s doplnit odpověď, tak snad to tu nebude Xkrát.
USB kabel s oběma stejnými konci asi nekoupíš, rozbočovače mívají na "vstupu" microUSB a používají odpovídající kabel, případně konektor ani nemají a kabel mají zabudovaný (jen s koncovkou typu A, kterou strčíš do nabíječky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.