Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení kabelů v TvR zásuvce

Od: nenet* odpovědí: 16 změna:

Prosím poraďte mi, jak propojit kabely v zásuvce, viz foto. Ty dva bílé potřebuju spojit a udělat to tak, aby všechno dohromady fungovalo. Prý je na to potřeba nějaká součástka, ale netuším, jaká. Budu ráda za obrázky. Děkuji.

doplněno 30.10.14 16:53:

Teď mi došlo, že ten můj předchozí popis je zavádějící, pardon. Takže: Do samotné TvR zásuvky nechci zapojovat nic, v podstatě ji chci oddělat pryč. Ideálně bych tedy potřebovala všechny tři kabely propojit uvnitř v krabici a navrch to klidně překrýt jen takovou tou kulatou krytkou.

Propojení kabelů v TvR zásuvce
Propojení kabelů v TvR zásuvce #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

czjkp1
hodnocení

2x

Zdravím,

Máte už tento problém vyřešený?

Pochopil-li jsem správně, potřebujete signál z antény rozbočit na dvě rozdílná místa s možností samotnou zásuvku zrušit a zaslepit...

Skutečně, k tomu slouží rozbočovač! Jen je potřeba vybrat takový, který se pro rozvody STA používá a je tedy nejvhodnější, například nějaký od terozu s F konektory, teroz.cz/... anebo se šroubovacími příchytkami na plošném spoji teroz.cz/... ale rozhodně ne plastovou krabičku od HAMY s IEC :(...

Jinak u té zásuvky, která je na fotografii, shora té kovové spony, kterou máte na foto odšroubovanou a vyklopenou, a která tlačí kabely k zásuvce jsou vylisované dvě šipky, ty určují odkud přichází signál. Jedna směřuje dovnitř, to je přívod od antény (nebo od předchozí účastnické zásuvky, jsou-li smyčkované za sebou) tedy IN, potom druhá směřuje právě ven, ta pokračuje k další účastnické zásuvce tedy OUT...

Tedy pokud použijete rozbočovač od výše zmíněné firmy (č.102, č.101, T301), na tu stranu kde je jen jeden konektor, příjde vstup, (tedy ten koaxiál, který byl v té zásuvce tam, co byla špikla dovnitř) a na druhé straně budou výstupy, tedy k vaší zásuvce u PC, + k sousedovic zásuvce (v případě T301 budou výstupy ty svorky do boků)...

Potom lze krabici zavíčkovat, jen nevím, aby se to tam všešchno vešlo, protože to těmi Fkonektory dost nabude...

Takže lze i použít rozbočovač na plošném spoji T301, ten nezabere tolik...

Jinak třetí varianta je zásuvku tam nechat, uvnitř na výstup dát kabel k sousedovic zásuvce (tedy tak, jak to bylo) a kabel k vaší druhé zásuvce vyvést ven z krabice, a místo Fkonektoru (se žlutozelenou izolačkou) dát obyč. IEC samici, a připojit jí do té zásuvky...

nenet*

Moc Vám děkuji, to je přesně to, co jsem potřebovala, jasná a srozumitelná odpověď :).

111®
hodnocení

0x

google.cz/...

ptřebuješ rozbočovač a na ty kabely jiné koncovky...něco na tento způsob... google.cz/...

si nech poradit při koupi toho rozbočovače...ty bílé kabely , nebo jeden z nicj nebyl připojen v zásuvce předpokládám...

nenet*
hodnocení

Díky. Ten kabel, co je označený zelenožlutou páskou, nebyl v zásuvce. Vede ve zdi od jiné Tv zásuvky, do které je připojený počítač, na kterém chci přijímat Tv signál právě ze společné antény. Samozřejmě to jde propojit obyč kabelem, ale ten se mi tu válí po zemi a toho se chci zbavit.

111®

no napiš to raději pořádně srozumitelně...protože takhle rozpojené to nikdo nepozná. mohl by tam být i něco takového

omko.cz/...

ale nevím jak to pak vytáhnout z krabice

kolik do té TV zásuvky potřebuješ připojit kabelů (myslím do té dírky)

doplněno 30.10.14 13:57:

pokud ten zelenožlutě označený kabel byl pod zásuvkou jen zaslepen, a chceš ho připojit, tak ho klidně zapoj vedle toho zeleného. pak ti zbude jen ten bílý bez koncovka a ten byšel do dírky zásuvky..

doplněno 30.10.14 13:58:

se v tom tvém popisu ztrácím

nenet*
hodnocení

Sorry, snažila jsem se, aby to bylo srozumitelné, no asi se nepovedlo. Ale to s tím zaslepeným kabelem bude možná bingo, zkusím.

111®

tak pak dej vědět..:)

fiser22*
hodnocení

0x

Proč má každý druhý takovou úchylku hrabat se v STA bez ohledu na sousedy? Nebylo by špatný to zapojit zase zpět protože sousedům pod tebou nejde televize...

Když už jsme u toho slečna/paní potřebuje rozbočovač 1/3 - k PC, do této zásuvky, k sousedům, takové rozbočovače už mývají F konektory, a nebylo by od věci si zavolat firmu která má nastarosti právě STA v daném domě

nenet*
hodnocení

Děkuji. Buďte v klidu, potřebné kabely jsem hned po pořízení fotky dala zpět, takže Tv ze STA všem, kdo ji ještě používají, funguje. Odborníka zvát nebudu, páč si účtuje spustu peněz už za to, že zvedne telefon. Bytový odbor v naší městské části nezařídí nic, takže je mnohem jednodušší udělat věci svépomocí, když to jde.

honzacz*
hodnocení

0x

*zed*

Jestli to správně chápu, tak ten kabel ozvačený zeleno/žlutou páskou potřebujete připojit do stávající zásuvky - takže: do svorkovnice té zásuvky už nepřipojíte nic víc, než to, co tam původně bylo. Pokud chcete zásuvku ponechat, je jediným řešením, aby ten nový kabel vylezl ven z krabice, vyměníte na něm konektor a normálně ho do té zásuvky zapojíte tak, jako kdyby to byl běžný kabel pro televizi. V tomhle případě potřebujete pouze šroubovací konektor pro levou zdířku zásuvky.

Jestli se nepletu, tak tohle eltasat.cz/...

111®

ten žlutozelenej pokračuje do jiné krabice a byl zaslepen. což ona potřebuje a ten bílejbez koncovky pak zapojí normálně.

Pochopil jsem ji tak, že má natažený ten zelenožlutý do zásuvky kde jí to vyhovuje, akorát nebyp připojen ale uložen pod zásuvkou, ale zatím to měla kabelem po zemi, kterej chce zrušit

kutilek
hodnocení

0x

Dobrý večer,nejdříve napište kam jaký kabel vede,předpokládám.že ten zelení je přívod,a ty dva vedou do jednotlivích tv zásuvek do každé místnosti,budete do té zásuvky co je na foto připojovat také tv nebo nebude potřeba.

milanek*
hodnocení

0x

Dobrý večer,já jsem tenkrát doma použil toto wifi-shop.cz/... akorát už si nepomatuju jak to bylo velký,aby se vám to pak vešlo do té krabice

doplněno 30.10.14 19:11:

nebo prostě kupte običejnou elektrikářskou čokoládu a spojte to v čokoládě

111®

ses zbláznil, neraď takový prasárny..

honzacz*

*zed*

čokoláda je na dorty, né na koaxiály!

gumid
hodnocení

0x

Kup UHF rozbočovač. Čokoláda nebo drátový rozbočovač by mohl poškodit vstupy (jiná impedance).

ges.cz/...

Ty cívky a kondíky tam nejsou na parádu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]