Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypíná se mi televize

Od: sonyboj* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, páni rádcové, prosím o radu. Máme doma cca 6 let starou LCD televizi Hyundai. Před třemi dny se nám začala samovolně vypínat. První, co jsem udělal bylo, že jsem jí přepojil na jinou zásuvku s přepěťovou ochranou, než byla. Potom jsem taky odmontoval zadní kryt a odstranil všechen prach , který tam byl usazený. Ani jedno na problém nemělo vliv. Zajmavé je, že během dne, kdy televize manželce a dětem běží celé dopoledne, se nám to ještě nestalo. Většinou se tak děje až k večeru, kdy si manželka pustí Prostřeno. Myslel jsem si, že je to rozumná televize a odmítá nám pouštět přihlouplé pořady *smich*, ale ta mtcha to dělá i na jiných kanálech úplně stejně. Pár minut běží a pak zdechne. Úplně. Teď během hodiny 6x. Nahodím jí do Stand By režimu, pustím a je to. Na chvíli... Co s tím? Myslíte, že to bude někdo schopný opravit za rozumnou cenu? Děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzacz*
hodnocení

0x

Tak buď se vám podařilo aktivovat automatický přechod do stand-by režimu, nebo se může přehřívat nějaká součástka a televize na to reaguje vypnutím, také může být porucha "na trase", pokud vypadne signál, některé televize se vypínají. Nebo nějaký výpadek, či podpětí v síti.

host*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat na nastavení automatického vypnutí po nastavené době. Někdy se záhadně stává, že se to "samo" nějak přepne na vypnutí třeba už po 15 minutách, nastavíte to na 120 minut a za chvíli zase... a pak se to zase uklidní a nevypíná. Jsou různé záhady, zkuste alespoň toto, at vidíte, jestli to není nááhodou změnou nastavení.

sonyboj*
hodnocení

Vyzkouším to. Ale po automatickém vypnutí to zůstáva v stand-by režimu. Nám se to vypíná úplně. Spíš bych to videl na zradu v síti, nebo na nějakou vadu přístroje. Je zvláštní, že celé dopoledne to má manželka puštěné a normálně to jde. Když to ale pustíme navečer, kdy si manželka pouští Prostřeno, tak to po pár minutách blbne. Říkal jsem si, že ta televize má rozum a vypíná nám přihlouplé pořady, ale ona to dělá i na jiných kanálech, tak zase až tak rozumná není *smich* Teď už ti zase víc jak hodinu šlape bez problémů. Že by to mělo už třetí den alergii na dodávku el. proudu po 18té hodině? Ještě to budu sledovat a zkoumat.

Jak zjistím, jestli nám kolísá napětí v síti? A jestli to bude ona příčina, existuje nějaký stabilizátor, nebo něco takového pro normální domácí spotřebiče?

hodnocení

0x

napadla mne možná taková blbost, ale zkuste dát z dosahu TV dálkové ovládání, může být uvnitř ovladače nějaké spojení pod tlačítkem stand by

sonyboj*
hodnocení

To mě napadlo taky, a dokonce jsem z ovladače vyndal baterky, ale vypíná se úplně, nezůstává ve stand-by režimu. Taky jsem podezříval naší pubertální dceru, jestli to nevypíná svým ovladačem z pokojíku, ale jak již jsem psal, ovladač vypne pouze do stand-by.

aha, no může to být cokoliv, vadný kondík, studený spoj, závada na zdroji, skříplý vodič v přívodní šňůře..., těžko říct, musíte sám zvážit, zda se vyplatí zajít s ní do servisu (nevím kolik stála a jak má velkou obrazovku)

doplněno 29.10.14 21:15:

nebo se začlo projevovat to "kurvítko", které tam kamsi dávají výrobci, aby jste si po určité době pořídil novou *smich*

host*
hodnocení

0x

že by nějaké krátkodobé výpadky v síti? Zkuste TV připojit (prodlužovačkou) na nějakou jinou zásuvku, ideálně by to bylo v domku na jinou fázi, jestli čistě náhodou nejde o nějaké záležitosti v síti?

Ale spíš to může být, jak píše pavouk, nějaký studeňák, vadný kondík, nebo jiná součástka. Nic není dokonalé.

sanyo*

Zkuste počíst třeba tady, je to psáno v době, kdy se vaše televize narodila..., může to být podobné či souviset..

nemecek.cz/...

soda
hodnocení

0x
me to delala lg.nastavil jsem tovarni nastaveni a zase cca 2 roky mam zatim klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]