Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompresor lednice

Od: jpetrovica* odpovědí: 8 změna:

Potřebuji poradit jak změřit kompresor od lednice na 230v ,mám multimetr.Z kompresoru jsou tři vývody,když měřím odpor všechny tři vývody jsou propojené,je to správně a jaký odpor by mělo ukazovat?Na ty vývody na jeden jde fáze přes tepel.ochranu,na druhý vývod jde přes cívku nula a ta nula před cívkou jde ještě na kondenzátor a přes kondenzátor do třetího vývodu z kompresoru.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

třeba tady je jedna z odpovědí

rc.xf.cz/...

a tady i s diskusí

rcmodely1.estranky.cz/...

jpetrovica*
Děkuji ale není mi jasné jak se dá zjistit ze kompresor je rozbitý,kompresor mi naskočí a po 5 vteřinách schodí chranič u jističu,dá se pomocí měření multimetrem zjistit že závada je v kompresoru,?

doktpr365*
hodnocení

0x

Záleží co je to za kompresor,ne všechny mají stejně rozložené kontakty. Největší odpor mezi dvěma vývody jsou obě vinutí (cívky) dohromady. Nejmenší odpor mezi vývody je hlavní vinutí a prostřední odpor je pomocné vinutí. Tam co jde fáze přez tepelnou ochranu je společný kolík o něho změř odpor na jednu a druhou stranu.Menší odpor hlavní vinutí větší pomocné přez rozběhové relé.

jpetrovica*
Ano nějaký odpor naměrim na obou, menší a větší ale pořád nevím jaké hodnoty to má ukazovat aby jsem mohl tvrdit že kompresor je rozbitý
doktpr365*

Nevím komu a proč chceš tvrdit,že je rozbitý,ale každý typ a značka má jiné hodnoty.Co je to za kompresor a typ,číslo.Dej fotku štítku.

doplněno 29.10.14 16:19:

Zpusť ho na přímo,tam co je tepelka dej fázi co je menší odpor oproti tomuto kolíku nulu a nulou škrtni na druhý kolík co je na pomocné vinutí.Měl by se roztočit.

jpetrovica*
Zítra to zkusím když bude běhat je ok a problém je jinde když zase spadne chranič tak ho pošlu do šrotu,DÍKY
majsterjoe*

Aby byl kompresor rozbity, musel by si namerit nekonecny odpor.

JInak muze byt kompresor rozbity i v takovem stadiu, ze odpor je v poradku, ale nemusi mit zadny vykon, tedy bezi jakoby na prazdno.

doktpr365*

No on se taky může přidírat,chce to ho ještě změřit klešťákem. Už se mi to taky parkrát stalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]