Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zkopírovat nahrávky ze staré kamery

Od: zuntr* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, doma máme starou kamreru jak se natáčela na ty mini DV kazety a chtěl bych si všechny nahrávky dát do PC, ale jak na to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

1x

Tyto kamery se většinou připojovali přes rozhraní firewire, tak buď příslušnou kartu do PCI a kabel, nebo převodník do USB 3. A samozřejmě příslušný nebo univerzální software podle typu kamery.

martyy1

Přesně tak jsem to dělal já. Také jsem měl starou kameru, která natáčela na tz. kazetu osmičku. Naštěstí kamera měla rozhraní firewire, koupil jsem si ho i do PC a přehrál. Kvalita nic moc, ale aspoň něco...

martinhajek*
Pokud to byl formát Digital8, přetažení do PC je stejně jako u miniDV bez ztráty kvality.
Já takto přes D8 kameru digitalizoval analogové Hi8 záznamy, ty mají samozřejmě kvalitu nižší.

hujer123*
hodnocení

0x

Nemáte třeba DVD nebo BD rekordér? Na něm zdigitalizovat a přenesení do PC už je pak snadné.

doplněno 29.10.14 22:45:

Pravda nedošlo mi to. Pak samozřejmě to firewire jak radí nademnou.

hujer123:

kamera na mini DV kazety pořizuje digitální záznam, tak nač digitalizovat? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]