Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám telefon s androidem a zjištuji jak ho zrychlit,ROOT mám a zkoušel jsem nastavit CPU na 1000mhz v klidu,normálně má v klidu 166mhz snad a 1000Mhz v zátěži,a zdálo se mi že to tel docela dost zrychlilo je to jednojádro a RAM 512mb
Zjistil jsem totiž ze kolikrát jede cpu na 30-40% ale třeba jen na těch 166 nebo 266mhz (nebo kolik tam je)Tak chci aby jel pořád na 1000mhz i na těch 30% ale nevím přesně jestli to nějaký výkon navíc dá,kolikrát je totiž system zaneprázdněn a pomalu reaguje a musím čekat až postupně zpracuje všechny operace
Co myslíte?
Bez efektu. Procesor se taktuje dle potřeby, tedy je zbytečné, aby jel na plnou frekvenci, když jeho výkon není potřeba. Zbytečně by se tím zvyšovala spotřeba.
"Governor" nastavte na "ondemand" a procesor se bude taktovat tak, jak bude zrovna potřeba.
jj vše bych nechal na defaultu i guvernéra akorát by jel pořád na 1Ghz,s vyšší spotřebou počítám i tak nabíjím každý den takže by o nic nešlo
Prostě nechápu proč někdy jede třeba na 40% na 266mhz když muže jet na 40% s 1Ghz a tím pádem svižněji?
Protože tu vyšší frekvenci nevyužije. Když jede na 40% na 266 MHz, tak když to řeknu blbě, stačí mu 106 MHz (40% z 266). Až poté, co by potřeboval využít více než 266 MHz, přetaktuje se.
Když totiž jede na 40% při 266 MHz, tak při 1GHz ti využije stejně jen 10% (stále těch 106 MHz). Víc momentálně nepotřebuje. Takže nemá smysl, aby jel na vyšší frekvenci.
Takhle to přesně samozřejmě nefunguje, použil jsem to jen pro názornost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.