Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IPHONE 5 S?

Od: dusekkovac® odpovědí: 4 změna:

Chci koupit telefon iPHONE 5 S,ale slyšel jsem,že se stejnými parametry jsou na trhu další a levnější telefony. Nebo,že za tu cenu 15500kč jsou v prodeji lepší. poradí mě někdo? Chci to koupit již dospělému vnukovi. Rozhodně jen nový.Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Koupě iPhone Vám rozhodně schvaluji, ale nedoporučoval bych kupovat variantu 16 gb, ale minimálně 32gb, protože 4gb a něco zabírá iOS. Z androidu kromě LG G3 32GB bych doporučil Samsung Galaxy Note 3 nebo čínské Xiaomi.

ohneta*
hodnocení

2x

A máte zjištěno, že vnut chce Appla? Pokud chcete levnější, ale lepší parametry, mrkněte na LG G3

hoi
hodnocení

2x

Prvně si prosím zjistěte, jaký operační systém má telefon, který vnuk používá. Tedy Android nebo iOS nebo Windows Phone a podle toho teprve uvažujte o značce a ceně mobilu. Přejít z jednoho oparačního systému na druhý samozřejmě lze, ale přináší to i další náklady (o zvycích na ovládání mobilu nemluvě). Do mobilu se totiž dokupují tzv. alikace (tedy programy) a pokud je má nakoupené pro jeden systém, nelze je použít pro druhý. Dále pak smartfón téměř vše ukládá do tzv. Cloudu - tedy úložiště někde mimo mobil. A tam jsou uloženy např. fotky, ale zejména i telefonní seznam a třeba diář. Tedy koupí iPhonu ho můžete nepříjemně zaskočit, neboť to pro něho bude složité se z Androidu (WP) komplet přeorientovat na iOS. Tedy nejprve si zjistěte operační systém, který mu vyhovuje, pak zvažujte nákup konkrétního mobilu i s ohledem na rozměry, které mu vyhovují (tedy velikost displeje). Osobně bych mobil nda 10tis zavrhoval, ale to je Vaše věc...

filip17*
hodnocení

0x

Dobrý den,

To záleží co váš vnuk preferuje, jaký operační systém jestli iOS, Android nebo Windows phone. Pokud si prolezete nějaké diskuze, tak zjistítě, že vlastně iOS, Android i Windows phone jsou buď nejhorší a nebo nejlepší, takže z toho moc moudý nebudete.

Dobré by bylo zjistit, jestli vnuk chce spíš větší nebo menší displej. Iphone 5S patří dnes už k těm menším telefonům. Já osobně nejstojím ani na jedné straně fanoušků, ale s osobní zkušenosti vím, že i když na papíře vypadá, že telefon má větši výkon, nemusí tomu tak byt i v praxi. Dost taky zleží, jak je telefon vyladěný.

Pokud si vnuk zakládá i na design a nepotřebuje nutně hrát nejnověší hry, za mě osobně je Iphone 5S dobrá volba. Zmíněné LG G3 je také fajn, ale je o něco větší a má jiný operční systém(Android).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]