Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení rekorderu

Od: jarous* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den

Mám dotaz na zapojení rekorderu LG RH 177 s pevným diskem 80 GB k televizoru Sony BRAVIA .Zapojil jsem ho dle

návodu propojovacím kabelem SCART . Je tam ten problém , že nenaladí žádné TV programy i když vyhledávání

programů proběhne . Neukáže se kolik a jaké programy byly vyhledány , takže není možné nahrávání programů .

Co s tím?

Děkuji za radu . Jarous .

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Signál máte odkud? Ze společné antény z kabelovky nebo satelitu?Zapojil jste anténní vstup do DVD RC? Napište více informací, jak jste to zapojil, ano?

jarous*
hodnocení

Omlouvám se ,že jsem neuvedl zapojení antény .Domníval jsem se že stačí , že jsem uvedl zapojení dle návodu . Samozřejmě jsem provedl zapojení antény přes rekorder s televizorem. Mám svoji anténu se zesilovací soupravou ,která funguje již léta bez problémů . Propojení s televizí je myslím v pořádku protože seduji TV programy přes rekorder i při

vypnutí rekorderu . Nevím jestli nebude problém v tom , že na rekorderu nefunguje DVD ale pevný disk je v pořádku ,jsou tam nahrané nějaké pořady , které lze bez problému přehrát . Bohužel nelze nic nahrát z důvodu , který jsem již uvedl tj

nenaladění programů rekorderem .Pozn. Rekorder jsem zdědil po švagrovi ,který zemřel a bylo mě řečeno , že DVD nefunguje ,ale možná to bude stačit vyčistit , ale nejde to . Bez toho DVD bych se obešel stačil by mě pro nahrávání ten pevný disk . Prý jsou ještě jiné způsoby zapojení , ale k tomu jsou potřeba jiné kabely . Návod mám stažený z internetu .Tak to je asi všechno co k tomu můžu vést . Jarous

Ale zapojení přes STB, jak píše Jenyk je hloupost, protože kdyby TV neměl digit. tuner, tak by vám dnes již bez STB nešel. Když dáte AUTO SCAN, tak rekordér začne vyhledávat programy,ale žádný nenajde?To by znamenalo, že pokud, jak píšete jde signál přes vypnutý RC do TV a ta normálně jde, je chyba V RC.Ještě mne napadlo, pokud se nemýlím, před vyhledáváním se musí nastavit, že chcete ladit digitální služby.Je docela možné, že vyhledáváte analogové a RC tím pádem nic nenajdeRekl bych takto na dálku, že chyba bude zde.Podívejte se ještě jednou do manuálu a přepnětě na digit. služby AUTO SCAN.Dejte vědět.

jarous*
hodnocení

Bohužel budete mít asi pravdu v tom , že chyba bude v RC , protože v manuálu žádná zmínka o přepínání mezi analogem a digitálem není .Je tam ale možnost progresivního skenování ale to vyžaduje jiný způsob zapojení RC s jinými kabely . Asi budu muset zajít do opravny ať se na to podívají co se s tím dá dělat . Jarous .

Zkuste tedy ještě jednou dát AUTO SCAN a podívejte se pořádně, jestli před vyhledáváním RC sám nenabízí možnosti vyhledání analogových nebo digitálních služeb (u některých se to přepíná, některé to mají v nabídce) a případně potvrďte.

Nic jiného mne bohužel nenapadá, potom by již musela být závada v RC,ale to nebývá moc časté.

jarous*
hodnocení

Rc žádnou možnost nenabízí . Je tam pouze autoprogramování a start .Na zadní straně RC je přepínač pouze na způsob zapojení a to kabelem SCART a nebo způsobem COMPONENT s jinými kabely . Snad jedině ,že bych ty kabely koupil a tento způsob zapojení vyzkoušel ale nejdřív se budu muset zeptat v servisu co mě tam poradí . Jarous .

Já se nebavím o televizi. Ta pravděpodobně digitální tuner má. Ale asi ho nemá to DVD. A pak může ladit jak chce a nenaladí nic. Musel by dát STB jen k tomu recordéru.

jarous*
hodnocení

Snažil jsem se v návodu vypátrat jestli má RC digitální tuner .Je tam uvedeno , že RC je vybaven tunerem s frekvenční syntézou s možností přijímání až 88 kanálů .Nevím jestli to znamená že se jedná o digitální tuner . Takovým odborným názvům nerozumím .Proč tam nenapsali jednouše , že je tuner digitální nebo analogový anebo že lze přepínat mezi nimi .Ale logicky si myslím ,že je digitální ,protože analogový tuner by nebyl schopen tolik kanálů přijímat .Tak co Vy na to?

Jarous .

RC stoprocentně digitální tuner má,takže zde problém nebude...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, také bych řekl, že pouze SCART nestačí a bude to chtít i zapojit anténu. Zdravím!

hodnocení

0x
Jelikož se nejedná o úplně nejnovější model, může se stát, že ani připojení aantény nepomůže. Protože to třeba nemá digitální tuner a pak by se ještě musel koupit set top box.
jarous*
hodnocení

Děkuji za odpověď , to mě nenapadlo . Můžu to vyzkoušet , na starším televizoru set top box mám . Dík pak dám vědět . Jarous .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]