Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozlišení TV - obraz

Od: blesk1616® odpovědí: 9 změna:

Ahoj chci se zeptat, jak je to s TV která má rozlišení HD ready (1366x768), když do ní přes HDMI pustím rozlišení 1280x720... Obraz bude ořezaný nebo se roztáhne? Je to koukatelný? A jak to vypadá když na to dám vstupní rozlišení 1920x1080? Který z těchto dvou rozlišení bude lepší na HD ready? Moc děkuji, budu kupovat TV, ale nemůžu si nikde vyzkoušet pustit takovéto rozlišení.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

4x

Nahraj si videa s různým rozlišením na flešku a při nákupu si to v televizi nech přehrát a uvidíš, co ti bude vyhovovat.

honzacz*
hodnocení

2x

U většiny televizí se dá zvolit, jak mají zobrazit obraz v jiném rozlišení, tedy zda roztáhnout, oříznout ...

23.10.14 07:06
hodnocení

Ok díky.

jofa*

To chcete kupovat tv podle toho co máte nahráno na flešce? Nesmysl. Kupte tv Full HD 1920x1080. Pokud budete mít jiný formát videa, tv si to dopočítá do rozlišení TV obrazovky. Poměr stran rovněž tv detekuje.

hodnocení

Přehrávat filmy chci přes hdmi a to z tv boxu, který podporuje buďto 720p, 1080p a 4K. Ale full HD tv je pro mě zbytečně drahá...
jofa*

Tak tv 4K určitě kupovat nebudete a FullHD 1920x1080 je dnes již standard.a ceny, jak bych to napsal, běžně dostupné.

doplněno 23.10.14 08:46:

Když koupíte cokoliv jiného, než Full HD 1920x1080, uděláte chybu k horší kvalitě obrazu.

hodnocení

Cenu mám do 6K a úhlopříčka 80-81cm. Chci značku sharp nebo něco kvalitě podobné. FULL HD se mi tam nevejde.
jofa*

Při této "malé" úhlopříčce 32" může být 1366x768. Rozdíl nebude markantní. Myslel jsem, že chcete tak 42" obrazovku. Tam už Full HD ano. Pokud chcete kvalitu, tak 6 000 je docela málo.

hodnocení

Ano máme právě sharp 117cm a vypadá krásně (FHD), tohle chci do menšího pokoje a moc za to dávat nechci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]