Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký LED pásek pod kuch. linku?

Od: bendo odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych si koupit pod linku LED pásek. Poradil by mi někdo, kdo má nějakou zkušenost s jakými čipy si LED pásek koupit?
Poté bych se chtěl zeptat, zda koupit raději voděodolný nebo nevoděodolný a vavrtat pod linku chlad. hliníkové fólie?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Místo hliníkových fólií bych doporučil hliníkové profily. Prodávají se i krycí lišty, kde pak můžete použít nižší IP (takto to mám provedeno a už 2 roky LED pásky s otevřenými čipy bez problémů). Takže si nejdříve rozmyslete technologii montáže a podle ní si vyberte LED pásek. Některé silikonové pásky špatně drří na profilu a pak je problém s chlazením.

riin
hodnocení

0x

Stačí pásek 3w/m 12V ,nemusí být vodotěsný,hliníkový profil s krytkou stačí a napřed na šroubky,měl jsem to přilepené a po 2 letech to upadlo.

Do toho pásku nevlezeš. Já mám pásky přímo na laminu bez chlazení a drží čtvrtý rok bez jediné vadné a soused to má v hliníku a stejně mu některé vysleply. Pod linku bych dal určitě watterproof protože jednou za čas je potřeba linku odmastit a to na nezasilikovaných nemůžeš. Na výběr z čipů máš v té levnější třídě buď 300 smd5050 nebo 600 smd3528na 5metrů délky. Cena i svítivost je přibližně stejná, provedení 600x3528 bývá o malinko levnější a má menší příkon. Doporučuju nákup přímo v číně (Buyincoins.com Focalprice.com DX.com )rozdíl je až polovina ceny, problém je samozřejmě s možností reklamace. Obchodníci nakupují samozřejmě taky tam ale protože musí krýt náklady na reklamace tak prodejní cenu předem navýší.
doplněno 22.10.14 13:09: Variantu 300x3528 nebo dokonce jen 150x cosi nedoporučuju. Přeci jen potřebuješ na lince vidět na prsty. Tyhle nejlevnější jsou skvělý tak na chodbu nebo jako náladovku kolem vany místo svíček.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Já se přidám. To chlazení je u hodně důležité? jak moc se zahřívají?

doplněno 23.10.14 08:16:

@totak

díky za info.

Na omak se nezahřívají vůbec. Před každým led je odpor který nějaké teplo vydává ale je to tolik tepla že to člověk rukou ani nepozná. Při použití zdroje odpovídajícího příkonu není většinou problém s tím že by čipy odcházely. Problémy nastanou až když nějaký šikula spojí víc pásků za sebe. Flex vodiče nejsou dimenzovaný na to aby táhly proud pro dva pásky najednou a pak se může stát že se začnou žhavit.

bendo
hodnocení

Děkuji,

chtěl bych se ještě zeptat, používáte studenou nebo teplou bílou? Která se nejlépe hodí?

Děkuji

honzacz*

Teple bílá je příjemnější, více podobná žárovkám a přirozenému slunečnímu světlu. Studená bílá sice "subjektivně" víc svítí, ale je to pocitově poměrně ostré světlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]